Mezőkövesden játszhatnak “hazai pályán” a fehéroroszok, BL-selejtező lesz megyénkben

Megosztás

Az ukrajnai háború miatt az UEFA nem engedi, hogy Fehéroroszország területén BL-selejtezőt játsszanak, ezért új helyszínt kellett keresniük a csapatoknak. Nem akkora nagy meglepetésre Magyarország gyorsan a beloruszok segítségére sietett és Mezőkövesd befogadta az egyik “hontalan” gárdát. De EB-selejtező is volt hazánkban.

Lassan Magyarországra térnek haza a fehérorosz játékosok.

A BATE Bariszav és a Tarpeda-Belaz Zsadzina a mezőkövesdi, az FK Nyoman Hrodna pedig a gyirmóti stadionban játssza hazai mérkőzését az európai labdarúgókupákban.

Az európai szövetség (UEFA) honlapjára felkerültek a helyszínek. A BATE Bariszav a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában az albán Partizani Tiranával játszik, a Konferencia-liga selejtezőjének első körében az FK Nyoman Hrodna a liechtensteini FC Vaduzt fogadja, a második fordulóban a Tarpeda-Belaz pedig Gyurcsó Ádám együttesét, a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül.

Az UEFA az ukrajnai háború miatt nem engedi, hogy kupamérkőzéseket rendezzenek Fehéroroszország területén, Magyarország fogadta be őket. A fehérorosz válogatott júniusban két Eb-selejtezőn is az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadta ellenfelét. (via MTI)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek