A szülők és óvodás gyermekeik együtt sportolhattak a DVTK-nál

Megosztás

Az első év remekül sikerült új kezdeményezésként, reméljük a hasonló folytatást a következő szezonra is, ráadásul a tervek szerint kibővítenék az eseményeket az iskolásokra is.

Nemrég ért véget az országosan is egyedülálló DVTK ovis multisport programjának első éve, ahol az óvodás gyermekek a legnagyobb régiós multisportklub több sportágát is kipróbálhatták a változatos és játékos heti foglalkozásokon. A legkisebbek az utolsó rendhagyó délutáni alkalmon szüleikkel együtt mozoghattak szórakoztató páros feladatokat teljesítve, aminek a végén mindenki ajándékot is kapott.

– 2023 elején indítottuk el a multisport programunk ezen részét szorosan illeszkedve a Diósgyőr missziójához – nyilatkozta Sántha Gergely a DVTK elnöke, akinek szavait a Dvtk.eu idézi. – A program elsődleges célja, hogy az Észak-Magyarországi régióban olyan sportolási lehetőséget teremtsünk a legkisebbek számára is, ami közelebb hozza őket a DVTK-hoz. Az ovis multisport foglalkozásra már a kezdetekben több mint százan jelentkeztek, ami újabb alkalmak meghirdetését eredményezte, így abszolút sikeres első évet tudhatunk magunk mögött. A programot ősztől szeretnénk folytatni, illetve célunk az, hogy az általános iskolás korosztály számára is kibővítsük.

A DVTK márciusban indította el óvodás multisport foglalkozását, ahol a legkisebbek minden héten egy új diósgyőri sportággal ismerkedhettek meg az állandó foglalkozást vezető- és az adott sportági szakedzők segítségével.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek