Így ünnepelték a 75 éves miskolci autóbusz-közlekedést

Megosztás

Különleges nyílt napot szervezett szombaton, a Múzeumok éjszakáján a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén. A rendezvény előtt egy busztörténeti felvonulást láthattak az érdeklődők, amely a Városház térről indult.

Idén ünnepeljük a miskolci menetrend szerinti autóbusz-közlekedés fennállásának 75. évfordulóját, melynek kapcsán szombaton megnyitotta kapuit a közlekedési vállalat telephelye, ahol autóbuszokkal, villamosokkal, veterán járműkiállítással, a Magyar Honvédség és a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola bemutatójával, koncertekkel, szervezett telephely és közlekedéstörténeti múzeumlátogatással várták az érdeklődőket. Gyerekprogramokban is gazdag volt a rendezvény, a kicsik kipróbálhatták a Kerékpáros Miskolc Egyesület biciklis tanpályáját, távirányítós járműbemutatón vehettek részt, ugrálhattak trambulinon, szórakozhattak mobiljátszóházban és ugrálóvárban, illetve egy igazi különlegesség: a „Hétpecsétes kincskereső” játék is indult. 

A rendezvény keretében az elmúlt évek hagyományainak megfelelően jótékonykodni is lehetett: aki érkezéskor macska-és kutyaeledellel, vagy bármilyen, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítványnak hasznos felajánlással érkezett, annak meglepetéssel kedveskedett az MVK. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek