Kidőlő fák, villámcsapás a házba: így tombolt a vihar Borsodban

Megosztás

Közel 70 riasztást kaptak péntek estig a tűzoltók megyénkben a viharok miatt. A legtöbb riasztás kidőlt fák és leszakadt faágak miatt érkezett, de villámcsapás következtében is több káreset történt.

Villám csapott egy családi házba Gelej településen, a konnektorok, vezetékek és a függöny égett, a tüzet a lakók a mezőkövesdi hivatásos és a mezőcsáti önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, sérülés nem történt – írja a megyei Katasztrófavédelem a honlapján. Tiszadobon, a Dózsa György utcában villámcsapás miatt kettétört egy fa, amely leszakított egy villanyvezetéket is, az esethez a tiszavasvári tűzoltókat riasztották.

Tiszaújvárosban személyautóra dőlt egy fa, melyben öten utaztak, mindannyian sértetlenül szálltak ki a járműből. Kazincbarcikán, a Tavasz utcában két autóra szakadt egy fa ága, Girincsen, a Damjanich utcában egy udvaron álló autóra dőlt két fa.

Fák dőltek az úttestre és akadályozták a közlekedést Sály és Bükkábrány, Perkupa és Szögliget, Szendrő és Szalonna, Múcsony és Edelény, Tiszalúc és Taktaharkány, Mezőcsát és Gelej, Tokaj és Tiszaladány, Hejőpapi és Hejőszalonta között, Tarcal határában, Bodroghalom közelében, Tiszaújváros Tisza-parti városrészében, Hídvégardón, Edelényben, Taktaharkányban és Sajókazán.

Tornaszentjakabon fa döntött ki egy távközlési oszlopot, Nyékládházán és Aszalón távközlési vezeték szakadt az útra. Bódvaszilason, a katolikus plébánia udvarán kerítésre dőlt egy fa. Villanyvezetéket szakított le egy fa Sajószögeden, a Hajnalka úton és Bogácson, a Fürdő utcában, Szászfa település ideiglenesen áram nélkül maradt.

Tetőt rongált meg az erős szél Tiszaújvárosban, a Szent István úton. A sajóbábonyi iskola udvarán a kerítésre, Szendrőben, a Hősök terén épületre dőlt egy fa, míg a szendrői Ivánka tanyán egy lakóház teteje sérült meg leszakadt faág miatt.

A nagy mennyiségű csapadék miatt megteltek a vízelvezető árkok és udvarokra, garázsokba folyt a víz Nyékládházán, a Kós Károly, Ifjúság, Mátyás király és Petőfi Sándor utcákban, valamint Szendrőben, ahol vízeltávolítást végeztek a tűzoltók.

Az MTI ezeken kívül arról írt még kora este, hogy Szuhogyon pedig az erős szél levitte a focipálya öltözőjének tetejét.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek