Bravúros játékkal jutott a negyeddöntőbe női kosárlabda válogatottunk, DVTK-s játékosokkal a fedélzeten

Megosztás

Négyen is képviselik a diósgyőri klubot az Európa Bajnokságon, hatalmas bravúr a legjobb nyolc közé jutás, de nem szeretnének itt megállni a lányok, ezúttal is hátrányból fordítva sikerült győzni.

A magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-ös győzelmet aratott a címvédő Szerbia felett vasárnap az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Ljubljanában, ezzel megnyerte csoportját, és közvetlenül bejutott a negyeddöntőbe. Az EB-n négy játékos képviseli a DVTK HUN-Therm csapatát.

Székely Norbert együttese a félidőben még öt pontos hátrányban állt, ám a fordulás után jött a fordulat, és a 21 ponttal és 11 lepattanóval záró Kiss Virág vezetésével fordított és hat ponttal győzött. A D jelű négyes megnyeréséhez öt pontnál nagyobb különbségre volt szüksége a csoportkört két sikerrel és egy vereséggel záró csapatnak – adta hírül az MTI.

Eredmény, D csoport, 3. forduló: Magyarország-Szerbia 81-75 (23-23, 16-21, 27-11, 15-20)

Pontszerzők: Kiss 21, Horváth 12, Dubei 11, Határ 10, Lelik 8, Ruff-Nagy 8, Varga 6, Török 3, Studer 2, illetve Anderson 18, Cadjo 12, Nogic 12, Katanic 7, Crvendakic 6, Jovanovic 4, Topuzovic 4, Djordjevic 3, Raca 2, Jankovic 2

Az EB-én négy játékos képviseli a DVTK HUN-Therm csapatát. Aho NinaLelik Réka és Kányási Veronika a magyar, míg Milica Jovanovic a montenegrói válogatott színeiben léphet pályára. Aho Nina és Kányási Veronika már az év elején, a selejtezőben pályára lépő válogatottban is alapembernek számítottak, a 2023-2024-es szezonra Diósgyőrbe igazoló Lelik Réka pedig sérülése után tér vissza a magyar csapatba.

Forrás: Dvtk.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek