A miskolci tömegközlekedés bájai

Megosztás

Amikor a villamos, illetve a busz, amelyikre felszállunk, telis tele van köpködve a makuka héjával, az sokaknál kiveri a biztosítékot, rengetegen azonban észre sem veszik. Kérdés: mit tehetünk a jelenség ellen?

Az egyik helyi csoportban a napokban azon mérgelődött egy miskolci utas, hogy a 32-es buszon nem először, hanem sokadszor fogadja őt és a többi utazót a címlapképen látható állapot, azaz a szédobált makukamaradék.

A hozzászólók véleménye erősen megoszlott a témában. Egyesek a szemetelő utazóközönség felelősségét emelik ki, mások azt firtatják, miért nem szólunk rá azokra az emberekre, akik a buszok padlójára szórják a napraforgóhéjat. Az is felmerült, mennyire oldja meg a problémát, ha posztolunk róla a Facebookon, illetve néhányan arról kommenteltek, hogy egyáltalán nem egyedi ez a jelenség, például a 6-os busz, sőt a villamos vonalán is rendszeresen ugyanezzel a látvánnyal találkozik az ember.

Érdekesség, hogy a hozzászólók közül senki nem kritizálta a közlekedési vállalatot, sem a városvezetést, holott korábban megszokott volt “csípőből” a miskolci önkormányzatot hibáztatni az ilyen és hasonló problémák miatt, mi több, a fideszes képviselők a napi politikába is gyakran beemelik a problémakört, ezzel bizonygatva például Veres Pál alkalmatlanságát Miskolc irányítására.

A Borsod24 egyébként nemrégiben készített egy hosszabb összefoglalót azzal kapcsolatban, hogy miként vélekednek a helyi tömegközlekedésről a borsodi megyeszékhely utazói. Az anyag videó formában is elérhető, és tanulságos megállapításokat tartalmaz.

A villamoson beszélik

Megkérdeztük a miskolci villamosvonalak utasait, milyennek találják a város közlekedését. Bár arra számítottunk, hogy az ismert megszorítások miatt majd a kritikák kerülnek többségbe, az összkép nem egészen így alakult…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek