A martinkertvárosi biztonság jelzőlámpákkal és zebrákkal fokozható lenne, de …

Megosztás

Óriási igény lenne ezekre a felújított főútszakaszon is, de a Velünk a Város képviselői szerint Csöbör Katalin ezirányú kéréseikre egyelőre nem is reagált.

A Jobbik-Konzervatívok várospolitikusai a Kisfaludy Károly, a Berzsenyi Dániel és a Tapoly utcák találkozásánál tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy miután a helyiek a múlt szerdán átadott 1,8 kilométeres útszakasz felújítását – akárcsak az Y-híd többéves munkálatainak nehézségét – türelemmel viselték, mindenképp lényeges lett volna, hogy a megvalósult projektekben is visszatükröződjenek jogos igényeik.

A Velünk a Város frakcióvezető-helyettese úgy látja, mindez azt mutatja, hogy az országgyűlési választókerületben nem eléggé fontos az itteniek véleménye. Holott – mutatott rá Szarka Dénes – Csöbör Katalin a tavaly áprilisi parlamenti választás előtt számos olyan miskolci út felújítását kilátásba helyezte kampánya során, melyeket egyelőre továbbra is a Városgazda kátyúzik – egyebek mellett a Szentgyörgy utat is.

Szarka Dénes egyúttal felidézte: miután a kormány a koronavírus-járvány alatt a gépjárműadóból befolyó bevételeket is elcsatornázta a településektől, úgy a miskolci önkormányzat útfelújításra fordítható tételeit lényegében kimerítik a problémás szakaszok puszta javítgatásai – teljesen új és összefüggő burkolatot azonban nem tudnak esetükben biztosítani.

Cseléné Figula Edina tavaly szeptemberben nyílt levélben fordult Csöbör Katalinhoz az ügy kapcsán. Mint fogalmazott, annyival is előrébb lennének már a zebrák és a lámpák telepítésében, ha előzetesen figyelembe vették volna a gyalogátkelőhelyek tervezését. További részletek: Minap.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek