Meglőtte a társát egy borsodi vadász

Megosztás

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy sportvadász férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, aki fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel vadásztársára lőtt.

A vádirat szerint egy sportvadász, vadásztársaság tagja, jogszerűen tart sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket. 2022. október második felében, az egyik napon, a délelőtti órákban egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen. Az akcióra meghívta egy sportvadász társát. A két vadász egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak bozótos, bokros terület két oldalán.

Egy fácán hirtelen felszállt, a “házigazda” vadász a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle 25 méter távolságban lévő vadásztársát találta el. 

Az eltévedt lövés következtében a meglőtt vadásztársa az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A vétkes vadász megsérült társát egy közeli földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek.

Próbára bocsátanák Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek