Eltüntették az évtizedes szégyenfoltot, az önkormányzat rendbe rakta a zálogház homlokzatát

Megosztás

Borzalmas látvány és egyben balesetveszélyes állapot fogadta már hosszú hosszú évek óta az arra járókat. Miskolc Önkormányzata azonban lépett az ügyben és végre újabb szégyenfoltot radíroztak le a város térképéről.

A korábban omladozó zálogház falának kijavítása azonban csupán a teljes rehabilitáció kezdete, a tömb társtulajdonosával tárgyalásokat kezdett az önkormányzat a hosszútávú megoldás érdekében – számolt be erről a Minap.

Az elmúlt hetekben kijavította a város az Ady-híd sarkán található, hosszú éveken át romosan, állványok mögött működő zálogház homlokzatát. Ez azonban a rossz állapotú ingatlan megújításának első lépése, a városvezetés célja, hogy ez a belvárosi tájseb teljesen eltűnjön – jelentette ki Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere kedden, a megújult épületrész előtt tartott sajtótájékoztatón.

A városvezető kiemelte, a vegyes tulajdonú épület egyik üzlethelyisége előtt hosszú évek óta éktelenkedett az évek során szintén veszélyessé vált állványzat, ezt a méltatlan állapotot pedig naponta tízezres nagyságrendben látták miskolciak és a városon átkelők. Ezen a látványon sikerült javítani.

Ez azonban csak az első lépés, hiszen a végső megoldás nemcsak az utcakép, hanem a teljes épület rendezése, máris folynak a tárgyalások.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek