Segítségre szorul a nyíllal átlőtt kutyát megmentő sárospataki menhely

Megosztás

Óriási bajban vannak a hazai állatmenhelyek. Nem túlzás azt mondani, hogy néhány mindenre elszánt állatvédőn múlik az magára hagyott állatok sorsa Magyarországon. A keleti országrész már régóta az utolsókat rúgja.

Törő Gábor, a Sárospatakon működő Mandulás-hegyi Kutyaotthon egyik aktivistája közösségi oldalán kért segítséget és számolt be a nehézségekről.

A videóban az állatvédő elmondja, hogy az utóbbi hetekben elveszítették külföldi támogatóikat, akik a menhely fenntartói voltak és a kutyákat szállították osztrák, valamint német gazdáikhoz, ezzel egy jobb életet biztosítottak a Borsodban kóborló ebeknek.

Törő Gábor arról is beszámolt, hogy tudomásuk szerint budapesti állatvédő szervezetek állnak a háttérben, ugyanis ők győzték meg arról – hamis információk alapján – a külföldi támogatókat, hogy nem érdemes a sárospataki menhelyet támogatni.

A tizennégy éve működő pataki menhelynek 300 állat befogadására van engedélye és jelenleg telt házzal üzemelnek.

Aki szeretne segíteni a borsodi állatotthonnak, egy zacskó kutyatáppal, önkéntes munkával, vagy az alábbi számlaszámon anyagi támogatás formájában is megteheti.

Zemplén Help Alapítvány

11994105-05401657-00000000

Erste Bank

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek