LMP: A magyar emberek többsége nem akar akkugyárakat!

Megosztás

A zöld párt szerint egy közvélemény-kutatás bizonyítja, hogy a lakosság csaknem kétharmada ellenzi az újabb akkumulátorgyárakat. Országos népszavazást akartak volna a kérdésben, de azt az NVB leszavazta.

A Greenpeace Magyarország által megrendelt és ma reggel részlegesen ismertetett közvéleménykutatás eredménye – mely szerint a magyarok közel kétharmada ellenzi, hogy újabb akkumulátorgyár épüljön Magyarországra – megerősíti azt a tényt, hogy a kormány erőltetett, környezetpusztító iparosítási törekvéseit nem támogatja az ország – áll az LMP közleményében.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint ideje, hogy a Fidesz-kormány meghallja a magyar emberek szavát, és tiszteletben tartsa a döntésüket. Ezért kezdeményezett országos népszavazást is az LMP, hogy közvetlenül tudjanak dönteni a lakosok a kérdésről, ezt azonban a tegnapi napon az NVB leszavazta.

Nem véletlen, hogy a magyar emberek bizalmatlanok a hazánkba települő giga akkumulátorgyárakkal szemben, hiszen a már működő gyárak tervezési és kivitelezési folyamatát, valamint működésüket is folyamatos titkolózás és információ visszatartás lengi körül mind a hatóságok, mint a kormányzat részéről, nem beszélve a hiányos környezetvédelmi vagy katasztrófavédelmi vizsgálatokról.

Az eddigi üzemi baleseteknek, vagy épp potenciális szennyezéseknek sem lett érdemi következménye a cégekre nézve, ahogy a lakossági panaszokat sem kezelték. A legyengített, kivéreztetett hatóságok láthatóan nem tudják ellátni érdemben a feladatukat.

LMP Sajtó

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek