Elítélték az avasi taxiállomáson késelő férfit

Megosztás

Megszületett az ítélet a tavalyelőtt novemberi, nagy port kavaró büntetőügyben. Vajon elég súlyos ahhoz, hogy elrettentő példa legyen?

Nem jogerősen, emberölés kísérlete miatt ítélte el a törvényszék azt a férfit, aki az avasi taxiállomásnál mellkason szúrta haragosát még 2021 novemberében.

A sértett férfi az esti órákban két ismerősével sétált, amikor összetalálkozott a vádlottal és társaságával. Köztük volt az a hölgy is, akit korábban érzelmi szálak fűztek a sértetthez és a vádlotthoz egyaránt. Ennek tényét a terhelt már korábban is számonkérte a férfin.

A vádlott társasága a sértettével akart tartani az este további részében, ez a vádlott számára – az előzmények okán – különösen sérelmes volt. A csapat beült egy ott várakozó taxiba, ahonnan kiszállították őket. Ekkor jelent meg a helyszínen a társaság egyik tagjának élettársa egy késsel a kezében: saját konfliktusukat próbálták „rendezni”.

Ám a vádlott kicsavarta a nő kezéből a kést, és a sértettet kezdte fenyegetni életveszélyes kijelentések közepette. Amikor a sértett feléje lépett, hogy megnyugtassa, a terhelt férfi erre válaszul ököllel fejen és mellkason ütötte, majd a késsel mellkason szúrta riválisát. A sértett próbált védekezni, földre kerülésüket követően sikerült támadóját rábírnia arra, hogy dobja el a kést, majd a vádlott férfi a helyszínről elfutott. A sértett a cselekmény következményeként mellüreget megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett.

– Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a terhelttel szemben, azonban a törvényszék eltérően minősítette a férfi cselekményét, és őt emberölés bűntettének kísérlete miatt 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből is – írja közleményben Majoros Tünde ügyészségi szóvivő.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője téves jogi minősítés és enyhítés miatt fellebbezett, a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik az ügy. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek