Pedagógusnapra a Belügyminisztérium minden idők legnagyobb béremelését ígéri, ha…

Megosztás

A BM, élén Pintér Sándorral az elmúlt bő egy évben bemutatkozott az oktatás vezetőjeként, a pedagógusok igen sok mindent kaptak, de normális fizetésemelést és megbecsülést, azt nem. Még pedagógusnapon is Brüsszelt hibáztatják mindenért, az LMP ezzel szemben az Uniótól függetlenül adna nagymértékű béremelést és utána sem engedné el a tanárok kezét.

Minden idők legnagyobb pedagógusbéremelését tervezzük – írta a Belügyminisztérium (BM) a pedagógusnap alkalmából az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben köszönetet mond “valamennyi pedagógusnak, aki szeretettel és lelkiismeretesen tanítja, neveli a rá bízott gyermekeket, diákokat”.

“A kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi, az ezt megalapozó új pedagógus életpálya törvényjavaslat – több hónapig tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően – hamarosan az Országgyűlés elé kerül” – jelezték.
A tárca közleménye szerint “a béremelést eddig is csak az késleltette, hogy Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Amikor megérkeznek a hazánkat megillető uniós források, soha nem látott mértékű pedagógus béremelés valósul meg”.

“Amikor Magyarország megkapja a hazánknak jogosan járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű pedagógus béremelés következhet. Amikor megérkeznek az uniós források, a kormány tervei szerint az első ütemben 561 ezer forint, jövőre 681 ezer forint, 2025. januárjában pedig 800 ezer forint lehet a pedagógus átlagbér” – áll a közleményben. (MTI) Jegyezzük fel, hogy ebből mi valósul meg, mert ígéret már sokszor volt.

Az LMP szerint azonnali, ötven százalékos emelésre van szükség, amit minden évben egy infláció feletti növelésnek kellene követnie ahhoz, hogy vonzóvá váljon a pálya. A státusztörvényt pedig el kell felejteni. 

“Rétvári Bence államtitkár a napokban azt nyilatkozta, hogy a kormány azt szeretné, hogy ne csak pedagógusnapon érezzék az elismerést a tanárok, hanem minden hónapban a fizetésükön keresztül is. Ezzel szemben a valóság az, hogy a kormány gyűlöletkampányt indított a pedagógusok ellen ahelyett, hogy megoldaná a csődközeli helyzetbe került oktatási rendszer problémáit. Ahelyett, hogy a kormány tisztességes béremelést adna a tanároknak, arra használja őket, hogy kommunikációs támadást indítson az Európai Unió ellen. Ahelyett, hogy a kormány megbecsülné a tanárokat, a státusztörvénynek csúfolt büntetőtörvénnyel további jogoktól akarja megfosztani és megalázni a pedagógusszakmát” – írták vasárnapi közleményükben Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettesei.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek