Két ország egy cél – vízi turisztikai fejlesztés indul Hernádszentandráson

Megosztás

Idén óriási, öko szemléletű beruházás indul az alig ötszáz lelkes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Hernádszentandráson. A Hernád folyó aktív turizmusának a fejlesztése a cél.

-A következő hetekben kezdetét veszi a mintegy 48.000.000 Ft összértékű felújítás, melynek nyomán 2023 őszére egy nyári öko iskola és életmód központ épül Hernádszentandráson a “REJOICE – RivEr JOurney experIenCE” projekt keretében – számolt be az örömhírről Üveges Gábor atelepülés polgármestere.

Hosszú évek csapatmunkája után, szlovák-magyar partnerségben, 15 szervezettel közösen, a Hernád folyóhoz kapcsolódó hatalmas fejlesztések valósulnak meg a következő hónapokban.

Fotó: Üveges Gábor

A konkrét tevékenységek keretében egy nyári öko-iskola számára fenntartott épület felújítására és berendezésére kerül sor.

Emellett a projekt keretében kialakításra kerülő kajak-kenu és kerékpárkölcsönző hálózat részeként hajóegységek, egy kajak-kenu kölcsönző automata konténer, valamint kerékpárok beszerzése is megvalósításra kerül. A fejlesztésekhez kapcsolódóan a kajak-kenu és kerékpár kölcsönzőhöz egy trélert is beszerez az önkormányzat.

Továbbá egy Hernád-nap nevű esemény is a beruházás része, amely majd lehetőséget biztosít a felelősségteljes természetjárás fontosságának ismertetésére. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek