Gyors tempóban bontják el a Középszer gyalogoshídját

Megosztás

A bő másfél évtizeddel ezelőtt épült faszerkezetű híd mára funkció nélkülivé és egyben balesetveszélyessé is vált, így nem lehetett más a jövője, mint a lebontás.

Péntek kora délutáni órákban már csak a váza volt látható a gyalogoshídnak, ami egykor a Szolgáltatóház felső szintjén székelő takarékszövetkezethez biztosított eljutást – számolt be a Minap.hu. A terület önkormányzati képviselője, Szarka Dénes (Velünk a Város) a helyszínen felidézte, még 2006-ban építették meg a körülbelül 15-20 méter hosszúságú hidat, időközben azonban bezárt a takarékszövetkezet, a helyiség is üresen maradt, így a felépítmény elvesztette funkcióját. Ráadásul, mivel nem gondozták, a faváz elkezdett korhadni, gyakorlatilag balesetveszélyessé vált.

Persze évekkel ezelőtt már lezárták a gyalogosforgalom előtt, de félő volt, hogy valaki rámászhat. Ugyanakkor a környezetében sem volt szerencsés sétálni, parkolni, a korhadt faszerkezet miatt ugyanis félő volt, hogy összedől.

Az egykori takarékszövetkezet helyén nincs semmi, így nem sürgető a híd pótlása. Szarka Dénes kiemelte, hogy viszont gondolkoznak azon, hogy a kihasználatlan helyiségeknek funkciót találjanak, hosszabb távon pedig a teljes Szolgáltatóházat időszerű lenne felújítani.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek