Ludas Mátyás néven új vicclap indul

Megosztás

Az új lap létrehozásában a Borsod24 karikaturistái is közreműködnek.

Pápai Gábor, Magyarország egyik legismertebb karikatúristája volt a Klubrádió Folyt. köv. – Volt egyszer egy Népszabadság című műsorának vendége csütörtökön.

Az ismert rajzoló ebben két vendéglátójának, Rab Lászlónak és Kelen Károlynak elárulta, hogy Ludas Mátyás néven, a Ludas Matyi című szatirikus hetilap egykori szellemiségét továbbvivő nyomtatott vicclap indul néhány hét múlva. Szerinte az elmúlt időszakban történt közéleti események hatására is jelentősen megnőtt a humor iránti igény.

Az új lapot Kocsis András, a Kossuth Könyvkiadó egykori vezetője indítja, aki manapság Kocsis Kiadó néven rendelkezik egy kiadóval, számolt be róla a Media1.

Pápai a bezárt Népszabadság munkatársainak és a frekvencia nélkül maradt rádió őket figyelő hallgatóinak elárulta, hogy a Ludas Mátyás ugyanaz a lap, amiről még a tervezés időszakában Ludas Manyi és Ludas Mutyi címmel is hallani lehetett, de ezeket a címeket végül elvetették és Nagy Bandó András humorista javaslatát elfogadva választották végül a Ludas Mátyás nevet.

Pápai Gábor mellett összesen mintegy 15 rajzoló készíti majd a vicclap rajzait, köztük olyan nagyágyúk is mint például Marabu, de a Ludas Matyi egykori rajzolói közül is lesz csatlakozó.

Egy havilapról van szó, melynek terjedelme 56+4 oldal lesz. Az első lapszám június 21-én jelenik meg, így Pápai szavai szerint idén nyáron, a strandokon már lehet is majd lapozgatni pihenés gyanánt. A magazint műnyomó nyomdatechnológiával készítik, ami lehetővé teszi „finom” rajzok közlését és például a régies, „besárgult” címlapot – tette hozzá Pápai.

A Media1 kérésére Pápai meg is mutatta, milyen lesz a „boldog vármegye” havilapjának borítója. A jókedv nem ingyen érkezik: a vicclap 1. évfolyam 1. számának borítóján 999 forint szerepel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek