Fiatal iskolásokat ismertetett meg a vegyiparral a Miskolci Egyetem

Megosztás

Az általános és középiskolás látogatók számára szervezett szakmai ismertető, kedvcsináló, egyben népszerűsítő napot az egyetem. A megyében a vegyipar mindig is nagy szerepet töltött be, keresik az utánpótlást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye vezető iparágához kapcsolódó egyetemi képzések és a továbbtanulási lehetőségek bemutatására ötödik alkalommal rendezte meg a Vegyipari Pályaorientációs Napot, a Petrolkémia, a BorsodChem és a KISS Cégcsoport kezdeményezésére a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara, valamint az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) együttműködésével megvalósuló eseményre idén mintegy ötszáz diák érkezett a campusra.

„A kezdeményezésnek már hat éve is komoly létjogosultsága volt, napjainkban azonban még erőteljesebben jelentkezik az az igény, hogy az egyre bizonytalanabbá váló és változó világban egy olyan karrierlehetőséget nyújtó szakmát mutassunk be a fiataloknak, amely hosszú távon biztos megélhetést és kiszámítható szakmai életutat jelenthet számukra” – mondta Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és kommunikáció területért felelős elnökhelyettese, akinek meggyőződése szerint a kazincbarcikai vállalat a vegyipar valamennyi szakmáján átívelő karrierpályákat kínál.

A vegyipari munkáltatóknak a szükséges létszámú és megfelelő felkészültségű munkaerő biztosításához nagyon szoros együttműködésre van szükségük az oktatási intézményekkel. Aktívan részt kell vennünk az oktatási struktúra alakításában és olyan újszerű toborzási módszereket kell alkalmaznunk, amelyekkel a még jóval a pályaválasztás előtt álló korosztályt is meg tudjuk szólítani” – hangsúlyozta. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek