Egyeztetés? A Belügyminisztériumba mentek a státusztörvény miatt, de a pedagógusok küldöttjei szót sem kaptak

Megosztás

Pintér Sándor kizárólag a pártok képviselőivel állt szóba. A pedagógus szakszervezetek egyáltalán nem is kaptak szót, ezek után nem nagyon maradtak illúzióik az “egyeztetés” eredményességével kapcsolatban.

Politikai bábszínháznak nevezte Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt a találkozót, melyet a Belügyminisztérium szakmai egyeztetésként hirdetett meg szerda délelőttre a pedagógusokat érintő státusztörvénnyel kapcsolatban az ellenzéki pártoknak. A múlt pénteken kiadott meghívó szerint az ellenzéki pártok egy-egy szakértőt vihettek magukra, a találkozón pedig – a Mi Hazánkot leszámítva – minden ellenzéki párt meg is jelent.

Telex beszámolója szerint őket elkísérte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform, az ADOM Diákmozgalom és az Egységes Diákfront is.

A találkozó után tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a szakmai szervezetek azonban nem kaptak szót, Pintér Sándor belügyminiszter kizárólag a pártok képviselőivel állt szóba. Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője azt mondta, Pintér a képviselőknek sem adott konkrét válaszokat felvetéseikre, csupán annyit mondott, hogy lesznek még egyeztetések a szakértőkkel. Nagy ezt azzal kommentálta, hogy kíváncsiak lesznek ezekre, viszont illúzióik nincsenek velük kapcsolatban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek