Részletek egy szigorúan titkos lehallgatási jegyzőkönyvből – Gellérfy László írása

Megosztás

Július 1-jétől a büféknek, éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, italboltoknak, bároknak, szórakozóhelyeknek, gyorséttermeknek valós időben kell adatokat szolgáltatniuk arról, miből mennyit adtak el. Az adatok a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz kerülnek (NTAK), de látni fogja azokat az adóhatóság és a statisztikai hivatal is.

– Halló, tessék, itt a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ. Mi teccik?

– Feljelentés szeretnék tenni, tisztelettel.

– Rossz számot hívott. Nálam csak bejelentést, vagy névtelen feljelentést lehet tenni. De ez utóbbit csak írásban, szigorúan géppel írva, aláírás nélkül. Hogy lássék, hogy az egy komoly feljelentés.

– Akkor inkább maradnék a bejelentésnél.

– Kit és mit akar bejelenteni nálunk?

– Hogy kit? Hát magamat! Szemerédhy Ödön, tisztelettel. Szörnyű, amit elkövettem a Magasságos Hivatal ellen! Tudom, nincs rá bocsánat. Bűnhődnöm kell, belátom!

– Na, meséljen! Mi az a rettentő bűn? Elsózta a lángos tésztát, vagy arra már gondolni sem merek, cukrot tett a teába?

– Nem! Ily kicsinységekért nem is mertem volna hívni a Méltóságos Hivatalt!

 Bevallom, töredelmesen elismerem, ma, fél kilenc és kilenc óra között eladtam három sima, két tejfölös és egy tejfölös, sajtos lángost! És bevallom, nem jeleztem Önöknek, rögtön és azonnal! Tudom, vétkeztem, megérdemlem méltó büntetésemet.

– Ez tényleg elfogadhatatlan! Fel tud hozni valamit is a mentségére?

– Igyekszem, bár tudom, ekkora bűnre nem lehet mentség.

Szóval, itt állok ennek kis fatornyos falunak a főutcáján, lángos, sült hal, palacsintasütő bódémmal.

Eddig nem is volt semmi gond. Jöttek a vevők, megkapták a reggelijüket, megették és már futottak is tovább. Persze, mindig, mindent beütöttem a NAV-os pénztárgépbe. Szerencsére van mobilnetem, drága, de ha már kell, hát legyen! Ha már elfogyott a keretem – bevallom – lopok a szomszéd wifijéről. Az hogy pörög!!!

Szóval ma reggel is. Jöttek a gyerekek – naná, hogy palacsintát kértek, aztán ketten lángost, amilyen éhesek voltak, mindent kértek rá! Fokhagyma, tejföl, sajt!

Már éppen jelezni akartam a Méltóságos Hivatalnak, hogy megint elkelt két lángos, amikor valaki – na, már csak ez hiányzott!! – sült halat kért! Most? Éppen most, amikor nyakig vagyok az adatszolgáltatásban? Hát vevő az ilyen? Nem látja, hogy nem érek rá? A kezemen csurog az olaj, reszelem a sajtot, kenem a foghagymát, próbálom tölteni a palacsintát, közben meg akar sülni a következő két lángos! Ő meg jön itten a sült halával! Tényleg nem látja, hogy éppen adatot szolgáltatok a Méltóságos Turisztikai Adatszolgáltató Központnak?

Szóval ez az én kimondhatatlanul nagy vétkem! Büntessenek meg, ítéljenek el, vessenek tömlöcbe!

Már csakis az az egy reményem marad, hogy egyszer Főméltóságos Elnök Asszonyunk megkegyelmez és újra süthetem a lángosokat. Kitartást Barátaim!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek