Hegedűs Andrea: Az ítélet nem jogerős, a kommunikáció csak a figyelem elterelését szolgálja

Megosztás

“Társtettesként elkövetett rágalmazásért elítélte a Miskolci Járásbíróság Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt és Bartha György MSZP-s önkormányzati képviselőt” – közölte szerdán Alakszai Zoltán közösségi oldalán. Az első hallásra rendkívül súlyosnak tűnő ügy részleteit ebben a cikkben tisztáztuk, de természetesen kikértük az országgyűlési képviselő véleményét is az esetről.

“A rágalmazási ügyben első fokon született ítélet, de ez ellen fellebezünk. Mi csak azt követően kommentáljuk a döntést, ha az jogerőre emelkedik” – nyilatkozta lapunknak a miskolci politikus.

Az eset kapcsán meg kell jegyezni: Hegedűs Andrea és Bartha György képviselők korábbi állításai belső ellenőrzés által feltárt tényeken és büntetőfeljelentésen alapultak. Ez utóbbi kapcsán indult nyomozás három évvel ezelőtt, amely még nem zárult le.

A rágalmazás tényét valójában csak a büntetőeljárás lezárását követően lehet megállapítani, hiszen akkor lesz eldönthető, hogy az előző városvezetés ezen ügyben érintett képviselői elkövették-e a valószínűsíthető cselekményeket, vagy sem – vélekedett egy névtelenséget kérő jogi szakértő.

Mint ismeretes, a MIProdukt Kft-nél belső ellenőrzés indult 2019. őszén, amely megállapította, hogy a 2019-es választási kampány időszakában számos esetben merült fel a gyanúja annak, hogy  – az akkor fideszes irányítású – város nyomdája pártplakátokat nyomtatott és ezért közpénzzel fizethettek. A belső vizsgálatot követően a MIProdukt Kft. 2020 év elején megtette a feljelentést, amelynek nyomozása azóta sem zárult le.

A most rágalmazással vádolt politikusoknak egyébként nincsen tudomása arról, hogy a feljelentést követően a rendőrség kiket hallgatott meg, és milyen nyomozati tevékenység zajlott. Hegedűs Andrea és Bartha György nem veti el annak a lehetőségét sem, hogy a 2019-es polgármester-jelöltként induló, de Veres Páltól vereséget szenvedő Alakszai Zoltán csak azért követel a nem jögerős ítélet kapcsán bocsánatkérést, hogy elterelje a figyelmet az eredeti, súlyosabb ügyről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek