Felfüggesztették Hegedűs Andrea mentelmi jogát, mert lehetséges visszaélésekről tájékoztatta a miskolciakat

Megosztás

Az Országgyűlés felfüggesztette a miskolci DK-s parlamenti képviselő, Hegedűs Andrea mentelmi jogát. Kiadását a Miskolci Járásbíróság kérte.

Az ügy, ami miatt most felfüggesztették a képviselő mentelmi jogát egészen 2020-ig nyúlik vissza. Ekkor történt ugyanis, hogy Hegedűs Andrea még miskolci önkormányzati képviselőként közös sajtótájékoztatót tartott Bartha Györggyel azzal kapcsolatosan, hogy a Miskolc Holding átvilágítása során visszaélés gyanújára okot adó bizonyítékokat talált.

“A miskolci közélet elmúlt 30 évének legsúlyosabb politikai botrányára derült fény az elmúlt napokban: a Fidesz a hivatalt és a város cégeit, intézményeit egy polipként kihasználva, választási kampányra költhette a miskolciak pénzét.” – számolt be a sajtótájékoztatóról a Minap.hu

Az ügy kapcsány kiderült az is, hogy a MiProdukt KFT-nél 67 darab munkatáska (nyomdaipari dokumentáció) hiányzik, eltűnt. Később 16 esetben végül sikerült megtalálni az információkat, ezekből kiderült, hogy a megrendelések mennyiségét és tárgyát, és a megrendelő megnevezését is manipulálták.

Ezeket az információkat ismertette Hegedűs Andrea és Bartha György a két évvel ezelőtti sajtótájékoztatón, majd ezen állítások miatt Alakszai Zoltán feljelentést is tett ellenük rágalmazás vétsége miatt. Az ügy két éve húzódik, már több bírósági idézést is kaptak a képviselők, azonban érdemi tárgyalásra nem került sor, hol betegség, hol adminisztrációs okok miatt.

Az ügyben egyébként nemcsak Alakszai Zoltán tett feljelentést, de a Miskolc Holding is. Veres Pál polgármester pedig azonnali belső vizsgálatot rendelt el az esetleges hűtlen kezelés miatt.

“A Miskolc Holding felügyelő bizottsága és Igazgató Tanácsa pedig büntető feljelentés megtételéről döntött, Veres Pál polgármester pedig azonnali belső vizsgálatot rendelt el.” – írta még 2020-ban a Minap.hu

Az ügy kapcsán megkerestük Hegedűs Andreát, aki részletesen ismertette az esetet és elmondta, hogy:

“Nem rágalmaztam, bűncselekményt nem követtem el. Képviselői eskümnek, Miskolc szolgálatának tettem eleget, amikor a városom és lakosai érdekeit képviseltem és a visszaélés-gyanús esetről tájékoztattam őket.”

Ez az eset nem riasztja meg a képviselőasszonyt, a Fidesz hiába próbálja megfélemlíteni és akadályozni a munkáját, a továbbiakban is elszántan fog küzdeni, hogy a lehető legjobban képviselje a miskolci polgárok érdekét.

Kapcsolódó cikkek