Miről szól valójában a Hegedűs Andreát és Bartha Györgyöt elmarasztaló ítélet?

Megosztás

Jogrendszerünk érdekessége is egyben ez a szerdai, elsőfokú ítélet a két ellenzéki politikus ügyében. Első hallásra rendkívül komolynak hangzik, hogy társtettesként elkövetett rágalmazásért ítélték el azt a két politikust, aki igyekezett felgöngyölíteni egy miskolci visszaélési ügyet. Egy hibát azonban vétettek.

Nézzük a két ellenérdekelt oldalt. Elsőfokon a Miskolci Járásbíróság Hegedűs Andrea országgyűlési képviselőt, és Bartha György miskolci önkormányzati képviselőt – adta hírül Facebook oldalán Alakszai Zoltán, aki Miskolc kormánypárti polgármesterjelöltje volt a legutóbbi önkormányzati választáson.

A jelenleg BAZ megye főispáni tisztségét ellátó politikus három évvel ezelőtt Kriza Ákossal, Miskolc akkori polgármesterével közösen tett feljelentést, mert – állításuk szerint – a két alperes egy sajtótájékoztató keretében valótlan, becsületsértő kijelentéseket tettek a 2019-es választási kampánnyal, és a plakátokkal kapcsolatban. A Miskolci Járásbíróság elsőfokon megállapította Hegedűs és Bartha képviselők bűnösségét, ugyanis az állítások valóságtartalmát nem tudták bizonyítani – áll a fideszes politikus közleményében. Alakszai bocsánatkérést vár a két ellenzéki képviselőtől, illetve Veres Pál polgármester részéről is, ugyanis – mint írja – a sajtótájékoztatón elmondott szöveget az alperesek a miskolci városháza sajtóosztályától kapták. Ez tehát a Fidesz verziója.

Hegedűs Andrea azt reagálta a B24 rövid kérdésére, hogy az ítélet nem jogerős, fellebbezni fognak, és sajtóközleményt adnak ki az ügyben. Lapunk megkeresésére egy névtelenséget kérő jogász úgy értelmezte a történteket, hogy az ítélet nem arról szólt, történt-e bűncselekmény, hanem hogy a bíróság döntése előtt nem lett volna szabad néven nevezni a cselekmény elkövetésével vádolt gyanúsítottakat. Megjegyzendő, hogy a nyomozóhatóság három esztendeje nem tudott eredményt felmutatni az ügyben.

Az ügy előzményeiről itt olvashatnak: https://borsod24.hu/…/felfuggesztettek-hegedus-andrea…/

Várjuk a további fejleményeket és a hivatalos közleményt is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek