Családi nyaralás sátorral

Megosztás

Ismét növekvő népszerűségnek örvend a sátorozás és ez reméljük nem is fog változni, hiszen semmilyen más szálláshely nem tudja megadni azt, hogy a természet ilyen fokú közelségében pihenjen és kikapcsolódjon az ember. Ráadásul, ha több családtag vagy baráti társaság megy el együtt kempingezni, felejthetetlen élményekkel fog az ember hazatérni.

Milyen típusú sátrat vásároljunk?

Először is jó, ha egy olyan webáruházat keresünk, ahol széles választékból tudunk meríteni, hiszen akkor van összehasonlítási alapunk azokban a szempontokban, amelyek számunkra szükséges az egyéni ízléseket figyelembe véve. A BestMarkt webáruház sátor kínálata bőséges ahhoz, hogy fel tudjuk mérni, jelenleg milyen típusok szerezhetők be a piacon.

A sátorozáshoz szükséges kellékeket, így magát a sátrat is annak megfelelően kell kiválasztani, hogy jellemzően hová szeretnénk nyaralni menni. Ha csak családi nyaralásokhoz szükséges, akkor nem kell nagyon a hőmérsékletet néznünk. Persze, ha a hegyekben szeretnénk sátorozni, akkor ott sem árt, ha egy hidegtűrő, meleget jobban megtartó változatot veszünk.

Akik kifejezetten túrázáshoz, vadvízi evezés mellé, hegymászáshoz és hasonló sportokhoz keresnek sátrat, nekik érdemes kifejezetten az adott sporthoz kifejlesztett típust választani. A túra és expedíciós sátrak már extrém erős anyagból készülnek, a nagy esőzéseket is kibírják, valamint lehet bennük mínusz fokokban is aludni.

A sátorválasztás kiemelt szempontjai

A sátrak körében a legnépszerűbbek a családi sátrak, amelyeknek az egyik legfontosabb paramétere, hogy hány fő fér el bennük. Vannak egybefüggő hálóteres kialakítások, itt minden személy egy helyen alszik, de vannak több hálófülkés sátrak is. Fontos figyelembe venni az egy légterű változatoknál, pl. a kupola sátraknál, hogy legyen hely a csomagoknak is. Ilyenkor egy főt le kell vonni. Pl. egy négyszemélyes kupolasátor, ha nincs máshol hely a holmiknak, kényelmesen csak 3 főre elegendő.

Míg a túrasátrak inkább csak 1-2 főre készülnek, addig a családi sátrakból már vannak akár 6-8 személyes változatok is. Ezeknek a formatervezése is más, úgy készülnek, hogy 2-3 külön hálófülke legyen bennük, lehetőség szerint egymástól minél távolabb.

Igyekezzünk olyan sátrat vásárolni, amely kétrétegű. A külső réteg biztosítja, hogy nem lesz beázás, a belső réteg pedig kellően áteresztő ahhoz, hogy a sátor megfelelően szellőzzön. Persze egyrétegű sátraknál is vannak vízállóak, de azoknak jóval magasabb az áruk.

Súly, méret és egyéb tudnivalók

Akik egymaguk vágnak neki az útnak, azoknak célszerű olyan kompakt sátrat választani, amely könnyű súlya révén a hátizsákon is cipelhető, egyszerűen és gyorsan felállítható. Családi sátraknál, ha autó viszi, ez nem szempont. Figyelembe kell venni a családtagok magasságát, hiszen jó, ha van olyan pont a sátorban, ahol mindenki ki tud egyenesedni.

Napjainkra már számos praktikus kiegészítőt lehet kapni sátrakhoz, pl. önfelfújó matracokat, LED-es lámpákat, amelyek mind elérhetők a BestMarkt webáruházában.

Kapcsolódó cikkek