Miskolci nyugdíjasok is utazhattak a szlovákiai turistabuszon

Megosztás

Egy magyar autóbusz és egy kamion ütközött össze hétfő délelőtt Szlovákiában a D2-es autópályán. A balesetben ötvenöt személy sérült meg. Sajtóértesülések szerint miskolci nyugdíjasok is utaztak a járművön.

Egy ember meghalt, 55 pedig megsérült annak a magyar busznak az utasai közül, amely a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán ütközött össze egy kamionnal – közölte a TASR szlovák hírügynökséggel Katarína Krizanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivője.

A baleset a pozsonyzávodi pihenőhelynél történt. A szóvivő közlése szerint több mint 30 tűzoltó dolgozik a helyszínen – írta a hirado.hu a Bumm.sk szlovák hírportálra hivatkozva.
A portál beszámolója szerint Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról biztosított, hogy a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik.

A cikk szerint Michal Palkovic a balesetről úgy nyilatkozott: a szlovák Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS) és a kórházak arról biztosították, hogy minden sérültet azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. “Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” – fogalmazott Michal Palkovic.

A rendőrség felvétele

Az Index információ szerint miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak a buszon.

A helyszínen megszondázták a sofőröket, az eredmény negatív volt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek