Nem teljesen veszélytelen grillezni az erkélyen

Megosztás

Mit tegyen, akinek nincs kert a ház végében, ám van egy aprócska terasz és nem szeretne lemondani a grillezett ételek semmihez sem fogható illatáról és ízéről? Természetesen az erkélyen rak tüzet, jobb esetben pedig beszerez egy kisebb méretű (lehetőleg) elektromos grillsütőt.

Évről évre sok problémát okoz a katasztrófavédelemnek a társasházak és panelek teraszán nem elég körültekintően sütögetők csoportja. Ezért idén már időben felhívja a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy óvatosan bánjunk a tűzzel ilyen kis helyen. “Ne grillezz az erkélyeden gázpalackról! ” – így szól az első és legfontosabb szabály.

-Attól, hogy a sörben van víz is, hab is és szén-dioxid is, még nem az a legjobb oltóanyag – írják humoros hangvételű közleményükben. Valószínűleg tapasztalatból beszélnek, akadt már olyan grillmester, aki miután a szomját oltotta a sörrel, a tüzet is ily módon próbálta elfojtani.

És még egy meglepő gyakorlatról írnak a szakemberek: -Attól, hogy a kihűlt parázs belefér a műanyag hulladékos zsákba (van, aki beleteszi, hidd el), attól az még nem oda való. A jó hírünk az, hogy a vonzás törvénye nálunk is működik, ha bevonzottad a bajt, bevonzottad a tűzoltókat is.

A bejegyzés így folytatódik: -Ha a vonzás törvényén kívül a 112 segélyhívó számát is észben tartod, egészen biztos, hogy nagy esélyed lesz arra, hogy megoldódik a problémád.

A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy aki mindenképpen a teraszon, erkélyen kíván sütögetni, jól teszi, ha beszerez egy kézi porral oltót. “A kézi porral oltót úgy tudod bevonzani, hogy bemész a boltba, és veszel egyet.” – zárul a katasztrófavédelem felhívása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek