Így újul meg a Búza téri lépcsősor a következő hetekben

Megosztás

A borzalmas, már-már életveszélyes állapotban levő lépcsők felújítása nem tűr további halasztást. A városvezetők már csak a pontos megvalósításon dolgoznak, a mostani megoldás hosszú távra megoldja majd az évtizedes problémát. Már azt is tudhatjuk, mikortól vehetjük újra teljesen birtokba az aluljáró lépcsősorait.

A probléma városvezetéseken átívelően maradt mind ez idáig a felszín alatt, pedig már 2008-ban érkezett az ügyben az önkormányzathoz bejelentés Veres Pál visszatekintése alapján. Miskolc polgármestere a Minap.hu munkatársának felidézte: a földalatti átkelőhely 1978-as megépítése óta átfogó rekonstrukción nem esett át, így nem meglepő, hogy a lépcsősorok betonaljzatai mostanra olyannyira tönkrementek, hogy az azokra illesztett gránitlapok folyamatosan megcsúsznak, leválnak és feljönnek.

A város egyik legfrekventáltabb gyalogos közlekedési útvonalán naponta akár húszezren is áthaladhatnak, így a megrongálódott borítás komoly balesetveszélyt rejt magában.

Az önkormányzat – húzta alá Veres Pál polgármester – a finanszírozáshoz szükséges forrásokat kész „akár a föld alól is előteremteni”, így rögvest fel is vették a kapcsolatot a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-vel, hogy világossá váljon számukra, mik azok a munkálatok, amelyek elvégzéséhez külső segítségre lesz majd szükségük. A cég műszaki vezetője, Kertész Béla úgy látja, az újjáépítéssel a nyár folyamán elkészülhetnek.

Ennek keretében mind a négy lépcsősor teljesen új és ellenálló betonréteget kaphat, amire visszahelyezik – állapotuk függvényében – a meglévő és az újonnan beszerzett gránitlapokat. A jelenlegi becslések tükrében közel ötvenmillió forintos felújítás több szakaszban valósulhat meg, vagyis egyszerre csak az egyik oldalon szorgoskodnak majd a munkások – a másikon óvatosan és a szokottnál is körültekintőbben ugyan, ám szabadon közlekedhetünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek