A helyi vállalkozásokat támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata

Megosztás

KolorFUND — a név a kazincbarcikai cégek számára bizonyára ismerős. A pályázat már többször járult hozzá a helyi vállalkozások megsegítéséhez, 2023-ban pedig Szitka Péter polgármester újra szorgalmazta, hogy a rendkívül nehéz helyzetre való tekintettel ismét megnyíljon a lehetősége a városban tevékenykedő cégeknek arra, hogy forráshoz jussanak az önkormányzat támogatásával.

Kreatív, újszerű megoldásokat vár Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorFund pályázatra jelentkezőktől. Szitka Péter polgármester a célokat ismertetve hangsúlyozta: vissza nem térítendő pénzügyi forrással szeretnék ösztönözni a Kazincbarcikán működő mikro- és kisvállalkozások megújulását, támogatva működésük hatékonyságát. A városvezető szerint a cégek működésük stabilizálásával, és eredményességük javításával új munkahelyek teremtéséhez járulhatnak hozzá Kazincbarcikán.

Kazincbarcika Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy támogassa a helyi vállalkozásokat, ezért újra megnyitjuk a pályázati alapot. A KolorFUND név maradt, miként a koncepció is, hogy városunk újabb szolgáltatásokkal vagy ezekhez kapcsolódó, képzett szakemberekkel bővüljön. Az innovatív szemlélet kiemelt szerepet kap, hiszen a célunk, hogy olyan újító szellemű szolgáltatások valósuljanak meg városunkban, amelyek még nem érhetőek el Kazincbarcikán, vagy amelyek lehetőséget nyújtanak a cégek fejlődésére — fogalmazott Szitka Péter polgármester.”

A pénzügyi forrást Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosítja, saját költségvetéséből. A támogatás vissza nem térítendő fejlesztési célú támogatás, és olyan cégek igényelhetik, amelyek Kazincbarcika város közigazgatási területén belül végzik tevékenységüket, vagy a városban terveznek letelepedni és munkát végezni.

„Az idén 30 millió Ft-os keretet tudunk biztosítani a KolorFUNDra, a pályázók pedig 200 ezer és 2 millió Ft közötti, vissza nem térítendő támogatási összegre nyújthatnak be igényt — hangsúlyozta a városvezető.”

A KolorFUND keretében támogatható a termelő, kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységgel kapcsolatos eszközbeszerezés, az információs technológiafejlesztés (beleértve az online megjelenést, az e-kereskedelmet és az egyéb e-szolgáltatást), az üzleti alkalmazások támogatása, valamint az olyan oktatási költségek elszámolása, amelyek közvetlenül a támogatásban megjelölt eszköz beszerzéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódnak .

A támogatandó projektekre a Bíráló Bizottság tesz javaslatot. A pályázatról és annak benyújtási határidejéről bővebben ITT kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Kolorfund pályázati lehetőség

KolorFund – a név a kazincbarcikai cégek számára bizonyára ismerős. A pályázat már többször járult hozzá a helyi vállalkozások megsegítéséhez, 2023-ban pedig Szitka Péter polgármester újra szorgalmazta, hogy a rendkívül nehéz helyzetre való tekintettel ismét megnyíljon a lehetősége a városban tevékenykedő cégeknek arra, hogy forráshoz jussanak az önkormányzat támogatásával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek