Megújul Kazincbarcika úthálózatának jelentős része

Megosztás

A bejelentés alapján jó 2,5 kilométernyi útszakaszt aszfaltoznak újra a városban, elsőként azokon a területeken, ahol erre a kátyúk miatt a legnagyobb szükség van.

A város sok részén már nagyon elkel a felújítás a régi, elöregedett utakra. Még idén megtörténhet az átadás is.

Belekerült 4 városrész is abba a fejlesztési programba, amelyben a régi, elöregedett, kátyús utak teljesen megújulhatnak Kazincbarcikán. A szakaszok kiválasztásáról a városvezetés a lakossággal való egyeztetés után döntött, így a buszvégállomás melletti lakótelep, az Alsóvárosi rész, az Újkazinci terek és a Móricz-Radnóti terek melletti útszakaszok is új burkolatot kapnak.

Kazincbarcika Város Önkormányzata minden évben jelentős összegeket fordít az úthálózat karbantartására, felújítására. Teszi ezt saját forrásból, és amennyiben sikeresen pályázik, akkor támogatásból is. 

Szitka Péter polgármester kijelentette: prioritásként kezeli a városvezetés az utak folyamatos megújulását. Az elv az, hogy a legforgalmasabb utak élvezzenek elsőbbséget.

„A mostani beruházással több olyan útszakasz is teljesen új aszfaltburkolatot kap, ahová korábban nem volt lehetőség ilyen mértékű forrást biztosítanunk. A jelenleg érintett szakaszokat az adott területek önkormányzati képviselőivel, a hozzájuk érkező lakossági igények alapján választottuk ki. Ez jelentős előrelépés mind a 4 városrészben, hiszen az ott élők már régóta fennálló problémájára sikerül hosszú távon minőségi megoldást nyújtanunk.”

A város az Európai Uniótól 200 millió forintot nyert az útfelújításra. Az érintett területek kiválasztásánál szempont volt a közintézmények vagy a közösségi közlekedéssel érintett szakaszok közelsége is. 

Az érintett útszakaszok:
➢ Derkovits tér — Paál László utca külső íve
➢ Újkazinci terek
➢ Attila út a Tompa Mihály Református Általános Iskolától a bevásárlóközpont előtti körforgalomig
➢ Tóth Árpád út teljes szakasza

A 200 millió forint csak útfelújításra fordítható, ám amennyiben az érintett szakaszok felmérését követően szükséges a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, akkor azt Kazincbarcika Város Önkormányzata saját költségvetése terhére fogja megvalósítani — hangsúlyozta Szitka Péter polgármester. 

Forrás: Kolorline.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek