Továbbfejlesztik a turbókörforgalmat

Megosztás

A város kijárta, a közút engedélyezte: egy nagyobb vérbükk uralja majd a turbókörforgalom közepét, mellette közel kéttucat kisebb fa, valamint többszáz cserje teremt bükki hangulatot a miskolci belváros forgalmas kereszteződésében.

Több mint húsz fát, valamint több száz cserjét kezdtek el kiültetni szombaton a turbókörforgalom közepére. Czifrusz Natália városi főkertész felidézte, a körforgalom megépítése miatt sok fát, cserjét kellett kivágni, de a beruházónak kötelezettsége ezeket duplán pótolni. A főkertész hozzátette, el is kezdték a pótlást, fákat ültettek egyebek mellett a Vörösmarty és a Csokonai utcában, a Tiszai pályaudvarnál található új parkolónál, illetve az Alkotóparkban is – ezt a pótlási sorozatot folytatják most a körforgalomnál.

– Az ültetésről régóta egyeztetünk a kivitelezővel, ragaszkodtam ahhoz, hogy a növénytelepítést elvégezzék. Hosszasan egyeztettünk a növénylistáról is, és közben sikerült kompromisszumra jutni a közút kezelőjével is, a múlt héten kaptuk meg az engedélyüket a fák elültetésére – mondta a főkertész.

Hozzátette, a koncepció az, hogy egy kis erdőt alakítanak ki a turbókörforgalom közepén, fákkal és cserjékkel vegyesen. Az uralkodó fa egy vérbükk lesz, de egy közművezeték miatt nem lehetett a mértani középen elhelyezni, így egy picit oldal irányba ültették. E köré kisebb méretű fák kerülnek, cserjefoltokkal tarkítva.

A Minap megkeresésére elmondta azt is Czifrusz Natália, hogy karókkal erősítik meg a facsemetéket, hogy legyen idejük begyökeresedni, megkapaszkodni a földdel feltöltött korábbi aszfaltúton.

Fotó: Mocsári László/Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek