A felszíni rozsdásodás ellenére rendben vannak a turbókörforgalom gömbsüvegei

Megosztás

Egy korábbi írásunkban arról kérdeztük a közútkezelőt, hogy mi az oka annak, hogy a turbókörforgalom gömbsüvegei erősen korrodált állapotban vannak. Akkor nem kaptunk konkrét választ kérdéseinkre, most azonban a kivitelező HE-DO Kft. alvállalkozójának, a FOR-VID Kft.-nek a munkatársai világosítottak fel bennünket a témával kapcsolatban.

– Az általunk gyártott útburkolati vas öntvények ún. gömbgrafitos alapanyagú öntvények, melyek nem rozsdásodnak át, nem korrodálódnak, magas szakítószilárdsággal rendelkeznek, azonban hátránya, hogy felületi rozsda jelenik meg az öntvény felületén, melyet a forgalom idővel lekoptat, ezért kivitelezéskor egy rétegben, egy speciális esztétikai fedőréteggel vontuk be. Az útburkolatba helyezett jelzőtestek esetében azonban ez nem előírás, és nem is gyakorlat. Az Útügyi Műszaki Leírás szerinti követelményeket teljesíti.

Funkcióját tekintve a gömbsüvegek ellátják feladatukat, követik az íveket, nem mozognak, nem hiányosak, nem sérültek.

Megrendelőnk, a HE-DO Kft. és mi magunk is kiemelt projektként kezeltük a körforgalomban a gömbsüvegek telepítését, ezért megteszünk minden ésszerű és lehetséges lépést, ami a körfogalmat használó közlekedők megelégedésére szolgál – közölte lapunkkal Szabó Regina, a FOR-VID Kft. ügyvezetője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek