Mikor lesz újra normálisan használható az évekkel ezelőtt leszakadt Bódva-híd a 37-esen?

Megosztás

A közvetlen balesetveszély elhárításán kívül semmi nem történt 2018 óta, tervek és szerződés már van, de mikor lesz ebből valódi építés és helyreállítás?

Nehéz helyzet alakult ki az elmúlt néhány évben a 27-es főúton, Edelény és Szendrőlád között található Bódva-hídnál. 2018. május 30-án szakadt le minden előzetes jel nélkül a híd jobb oldali járdakonzolja a korláttal együtt. A balesetveszély elhárítására a Magyar Közút edelényi mérnöksége elvégezte a híd ideiglenes elkorlátozását, a szükséges táblák kihelyezését.

A jobb oldali leszakadt rész mellé acél anyagú elkorlátozó elemeket helyeztek el, a bal oldali, szintén rossz állapotú járdát előbb lezárták, majd kijavították. A váltakozó irányú forgalom áthaladási elsőbbségét is szabályozták, ahogy sebességkorlátozó tábla is kikerült. Azóta többször érdeklődtünk a Magyar Közútnál, hogy mikor várható a helyreállítás. Idén eddig semmi nem történt, így újra érdeklődtünk.

„Az érintett szakasz felújítási tervei, építési engedélye és a kivitelezés hatályos vállalkozási szerződése is rendelkezésre áll. A beruházásokat azonban csak külön erre a célra indított programokon keresztül, elrendelés alapján és az ahhoz szükséges források biztosítását követően indíthatjuk el. Jelenleg kizárólag a szükséges forrásra vár társaságunk, azt követően kezdődhetnek el a munkálatok, azonban a források felett nem társaságunk rendelkezik, így a kezdési időponttal kapcsolatban továbbra sem rendelkezünk információval. Amint lehetőség lesz rá, a felújítás elindul, addig is az érintettek további türelmét és megértését kérjük, szakembereink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felújításig a biztonságos közlekedés feltételeit biztosítsák” – tájékoztatott a társaság. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek