A Centrumnál megtapasztalhatták, milyen egy ütközés, mennyire véd a biztonsági öv – videó

Megosztás

Egy egyszerű, de mégis a valóságot remekül visszaadó szimulátor segítségével tapasztalhatta meg bárki Miskolcon, milyen erők hatnak egy ütközésnél, mennyire fontos a biztonsági öv. Ezen kívül kipróbálhattuk azt is, milyen nehéz ittasan autót vezetni.

A rendőrség legújabb akcióját “Legyen minden nap a kulturált, biztonságos közlekedés napja!” mottóval hirdeti.

A jelenlévők felfrissíthették ismereteiket különféle KRESZ-tesztek kitöltésével, a hibás válaszokat pedig megbeszélhették a jelenlévő kollégákkal – írja a napokban megtartott akció kapcsán a police.hu.

A bátrabbak kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, mely jól szemlélteti, mennyire fontos az öv használata, milyen erők hatnak egy ütközés, vagy egy hirtelen fékezés során az emberi testre. Lehetőség volt ezenkívül megtapasztalni egy speciális szemüveg által, hogy mennyire bizonytalan, kontrollálatlan egy ittas járművezető látása. A fiatalabbak KRESZ-kirakózhattak, illetve különféle láthatósági termékek közül válogathattak.

A program célja a biztonságos, szabálykövető, kulturált közlekedésre való figyelemfelhívás volt, “hogy mindenki hazaérjen!”

Mellbevágó tapasztalat

Legyen minden nap a kulturált, biztonságos közlekedés napja!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek