MSZP: Miskolcnak humánus és demokratikus bástyának kell maradnia

Megosztás

Kunhalmi Ágnes szerint a borsodi megyeszékhely a NER-rel szemben álló, szabad város, s ezt a jövő évi önkormányzati választásokon is meg kell őrizniük.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Miskolcon egy sajtótájékoztató keretében ismertette a háztartások mentésére megalkotott ötpontos csomagját – tudósított a Minap.hu. A párt elnökhelyettese úgy fogalmazott: miután érdemben nem csökken az infláció, sőt, kiugróan magas a környező országokhoz képest, teljesen világossá vált, hogy nem a „brüsszeli szankciók”, sokkal inkább Orbán Viktor az oka, hogy egy-egy bevásárlás már-már luxuskategóriába esik.

Varga László pártja akciótervét bemutatva hangsúlyozta: az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jának nulla százalékra szállítására volna mindenekelőtt szükség; egyúttal a kiskereskedelemben az élelmiszereket sújtó, több mint négy százalékos különadót is el kellene törölni a családok helyzetének könnyítése érdekében.

Varga arra is rámutatott, hogy az árstop okozta hátrányt súlyosan elszenvedő, hazai tulajdonú kisboltoknak biztosított támogatást sem volna szabad a központi költségvetésből kispórolni. Az MSZP megyei elnöke ismertette még azon élelmiszerkártya-javaslatukat is, amivel közel háromszázezer nehéz sorsú családot tudna havi húszezer forintos célzott támogatással megsegíteni az állam. Javaslatcsomagjuk keretében egyúttal a nyugdíjak ötszázalékos emelését is sürgetik még a szocialisták.

Meg kell tartani Miskolcot 2024-ben

A sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes is részt vett, aki a „nemzeti együttműködés fideszes rendszerével” szemben álló, szabad városként jellemezte az MSZP társelnöke Miskolco. A társelnök úgy látja, mindent el kell követnie a demokratikus ellenzéknek és saját pártjának ahhoz, hogy a vármegyeszékhely egy „humánus és demokratikus bástya” maradhasson. Az országgyűlési képviselő egyúttal leszögezni igyekezett: MSZP nélkül nálunk sincs sikeres helyi választás.

Forrás és további részletek: Minap.hu; Fotó: Mocsári László/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek