Borsodi szexkörkép: az SOS franciától a gönci hirdetésekig

Megosztás

Bár a prostitúció törvénybe ütköző cselekedet Magyarországon, az interneten, különböző kiskapuk segítségével rengetegen hirdetnek ilyen szolgáltatást. Borsod-Abaúj-Zemplénben sem nehéz ráakadni azokra a lányokra (fiúkra és párokra), akik a legősibb mesterségből próbálnak megélni. Szürkezónás megyei helyzetkép és árkínálat a Borsod24-en.

Az internet elterjedésével a legtöbb európai országban, így Magyarországon is kifejlődött a prostituáltaknak egy jól elkülöníthető, népes rétege. Sok lány és férfi erre szakosodott , független, fizetős felületek segítségével népszerűsítik önmagukat. Mivel a szexuális szolgáltatás reklámozása nálunk szabálysértésnek minősül, ezért ezek az oldalak hivatalosan szexpartner-kereső oldalaknak hívják magukat, és hirdetőik további tevékenységéért nem vállalnak felelősséget.

Többen házhoz vagy szállodába is kimennek a vendég kérésére, és bizonyos időtartamokért kérnek pénzt. Ez legtöbbször szexuális együttlét(ek)et takar, esetleg masszázzsal kombinálva. Legtöbbször ez az időtartam fél vagy egy óra, de gyakran rövidebb is lehet: az SOS francia például csak 15 percet igényel, és nem túl nehéz kitalálni, mit takar.

Mások több órát szeretnének, de igény szerint akár egész éjszakát is vállalnak a szolgáltatók. Ezek a hosszabb időtartamok már nem feltétlenül csak szexszel telnek, lehetnek amolyan randevúk, étteremmel, szórakozással, vagy kísérői tevékenységek is. Az sem ritka, hogy legénybúcsúkon “lépnek fel” a hölgyek.

Megállapítható tehát ezek a lányok átmenetet képeznek a callgirl-ök és a háziprostituáltak között, nagy egyéni eltérésekkel. Emellett a magánlakásos munka elterjedése a bordélyok számának csökkenését vonja maga után.

Az interneten rendelő ügyfelek elsősorban azok, akik előnyben részesítik a lakásokon lebonyolított légyottokat az utcai szolgalatásokkal szemben, részben a jobb higiéniai viszonyok miatt, részben pedig a nyugodtabb, kényelmesebb körülmények okán, másrészt mert ezek a lányok kellemesebb társaságot is nyújtanak.

Áraikat tekintve az utcai lányoknál drágábbak, de nem megfizethetetlenül. Az ilyen lányok további lényeges előnye, hogy ők, mivel bizonyos ideig elérhető címük, telefonszámuk van, egy esetleges nézeteltérés esetén nem tudnak eltűnni, emiatt sokkal korrektebbek. Jellemzően külön oldalak foglalkoznak a hirdető lányokkal kapcsolatos visszajelzések nyilvántartásával és hitelesítésével.

És akkor a konkrétumok: az ország leghíresebb szexpartner-kereső oldalán, a rosszlanyok.hu-n összesen 93 lány hirdeti magát Borsod megyéből. Miskolcról 69, Mezőkövesdről 6, Tiszaújvárosból és Sárospatakról 4, Kazincbarcikáról 3, Göncről (!!!) és Szerencsről 2, egy pedig Ózdról, Sajószentpéterről és Sátoraljaújhelyről.

Ez a szám a mennyiség alapján a környező megyékhez képest a középmezőnybe sorolja Borsodot ebben a kategóriában; Nógrádban 8-an, Hevesben 49-en, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 66-an, míg Szabolcs-Szatmár-Beregben 107-en, Hajdú-Biharban pedig 121-en vannak azok a rossz lányok, akik ezen az oldalon kínálják szolgáltatásaikat.

A 93 borsodi hirdető közül a legfiatalabb 19, a “legtapasztaltabb” hölgy pedig 55 éves. Közülük 6-an csak aktust kizáró masszázst, 9-en pedig csak szexuális szolgáltatást kínálnak, a többiek a közös metszetbe tartoznak.

Mindegyikük fő elvárása az igényes, ápolt megjelenés, néhányuk az érkezés utáni zuhanyzást is elvárja. Az őszinteséget és az egyenességet is fontosnak tartják, a 80 százalékuk kizárja az sms-es megkereséseket, csak a számkijelzéses hívásokat fogadják. A diszkrécióra csak 5 hirdetés tér ki a 93-ból, azonban ennek valószínűleg az az oka, hogy evidensnek tartják a dolgot, és nem tartják fontosnak mindezt külön feltüntetni.

Meglepő kritérium, hogy a lányok mintegy negyede nem hajlandó roma származású kuncsaftokat fogadni, ezt külön kiemelik hirdetéseikben.

Ami az árakat illeti: az alapszolgáltatás a “normál szex óvszerrel, egyszeri aktussal, fél órában” nagyjából 20 ezer forintba kerül. Ennél 50%-kal drágább, ha az “ügyfél” egy órára maradna: ebben az esetben két aktus, “natur francia”, “kölcsönös francia” és kézi levezetés is tartozik a szolgáltatáshoz. A weboldal információi szerint a “harisnyában fogad” és a “közös maszturbáció” mindenhol benne foglaltatik az alapárban, de bőséges azoknak a dolgoknak a listája, amiért plusz pénzt kérnek a hirdetők.

Érdekesség, hogy néhány szolgáltató neve alatt értékelések is találhatóak, amelyek olyannyira leplezetlenül őszintén számolnak be a kapcsolatfelvétel, a lakás, a hozzáállás, az együttlét és az elégedettség, illetve az ajánlás kérdéséről, hogy azt idézni sem merjük.

Nem lennénk eléggé alaposak, ha cikkünkben csak a könnyen elérhető tényekre összpontosítanánk, és nem emelnénk ki néhány gondolatot abból a rengeteg problémából, amelyet a prostitúció okoz. Írásunk következő részeiben ezeket a kérdéseket is körbejárjuk, de addig is előzetesen idézünk egy véleményt a témában érintett szakembertől.

“Bár az internet jelentősen megkönnyítette a szexmunkások helyzetét, azonban így is megmaradt a kiszolgáltatottság. Magyarországon a szexmunkások kétharmada volt már bűncselekmény áldozata. Ezt az áldozatok gyakorta nem jelzik, és a legritkább esetben fordulnak segítségért a rendőrséghez, még ritkábban tesznek feljelentést, mert szégyellik a munkájukat, vagy már ismerik a bánásmódot. Lemosni a szégyent soha nem fogják tudni magukról, mert az internet nem felejt, ami egy állandó zsarolási eszköz lehet a prostituálttal szemben, akkor is, ha ez legális munka. További probléma, hogy a szexmunkások a társadalmi megbélyegzés miatt hazugságra vannak kényszerítve, hiszen nem ismerhetik el, mi a munkájuk” – összegezte meglátásaIt nemrégiben a divany.hu-nak Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Szervezetének elnöke. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek