Többszáz aláírást gyűjtött az akkumulátorgyárak létesítése ellen május 1-jén az LMP

Megosztás

Ahogy arról már beszámoltunk, a Retro Majálison rengeteg program és érdekesség várta a résztvevőket a Csanyikban május elsején. Az MVK ingyenes járatokat indított a Majális Parkba és onnan vissza. A helyszínen gasztronómiai és kézműves vásár, vidámpark, ugrálóvár, koncertek és közös főzések várták a családokat. A pártok vendégül látták szimpatizánsaikat, beszélgetéseket, aláírásgyűjtéseket tartottak.

Több ezren rándultak ki a kellemes tavaszi időben a Majális Parkba, így egyre komolyabb forgalmi dugó alakult ki Diósgyőrben. A rendőrség délben már arról tájékoztatott, hogy a Hegyalja utcánál lévő körforgalomnál tovább nem engedik fel csak azokat az autókat, akik mennek tovább Lillafüred, Eger felé. Ez a korlátozás késő délutánra megszűnt.

Veres Pál polgármester délután 1 órakor köszöntötte a majálisozókat, de már ekkor úgy vélekedett, hogy sikerült a tavalyi programot túlszárnyalni látogatószámban. Azt mondta, a program az élet igenlését közvetíti mindenki felé – ahogy Miskolc is él, a város működik a korábbi nehézségek ellenére is.

A majálison több politikus is tiszteletét tette; ott volt többek között Borkuti László és Bazin Levente önkormányzati képviselők, Simon Gábor és Szarka Dénes, a Velünk a Város frakcióvezetője és helyettese, Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő, Varga László, az MSZP, valamint Vincze Károly, az LMP megyei elnöke, aki a következőképpen számolt be lapunknak aznapi élményeiről:

– Barátságos hangulatú kötetlen beszélgetést folytattunk azokkal, akik odajöttek hozzánk, megkínáltuk őket gulyáslevessel. Emellett aláírásokat gyűjtöttünk annak érdekében, hogy a miskolciak megkérdezése nélkül ne építhessenek akkumulátorgyárakat és egyéb környezetromboló beruházások ne létesülhessenek. Ehhez több százan adták a nevüket – nyilatkozta a politikus.

A nap során számos koncert várta az érdeklődőket. Fellépett mások mellett a Miskolci Mazsorett Együttes, voltak gólyalábasok, Kalamajka Bábszínház is szórakoztatta a legkisebbeket. És koncertet adott a Kék és Narancssárga zenekar, a Bíborszél, az Irigy Hónaljmirigy, majd Zoltán Erika is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkr

Kapcsolódó cikkek