Szexvideókkal próbálta visszazsarolni exétől az aranygyűrűket a borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfi ellen önbíráskodás bűntette miatt, aki a szerelmi kapcsolat felbomlása után úgy gondolta, hogy a barátnőjének jegyajándékba adott aranygyűrűk visszajárnak.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február végét megelőző egy éven keresztül szerelmi viszonyban volt barátnőjével. Ezen időszak alatt a nőnek ajándékozott két aranygyűrűt, mintegy 80 000 Ft értékben, míg a nő használatra adott neki egy értékes mobiltelefont.

A kapcsolatuk viszont megszakadt, és a vádlott úgy gondolta, hogy mivel a gyűrűket jegyajándéknak szánta, azok neki visszajárnak.

2022. február végén, közösségi oldalon felvette a kapcsolatot volt barátnőjével, és elkezdte követelni tőle a két aranygyűrűt.

Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem adja vissza a gyűrűket, a sértettről készült szexvideókat elküldi a családtagjainak, ismerőseinek, valamint nem adja vissza a mobiltelefont.

A nő tartott attól, hogy a vádlott valóban közzéteszi a videófelvételeket, ezért értesítette a rendőrséget, valamint megállapodott a vádlottal, hogy hol és mikor adja vissza a gyűrűket. A rendőrség megjelent a helyszínen, a sértett a telefonját is visszakapta.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek