Nagyszabású ünnepség, pacsi az elnöknek – kitüntették Lehoczki Lászlót és Hope-ot

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy Lehoczki László és hűséges társa, Hope hétfőn ismét a Liszt Ferenc Repülőtérről jelentkezett be. A Spider mentőcsoport vezetője és Hope a török állam meghívására utazott Törökországba, ugyanis az Ankarai Elnöki Palotában nagyszabású ünnepség keretében kitüntetést vehettek át.

A török médiában sorra jelennek meg a tudósítások, fotók a tegnapi ünnepségről és mindenki elismerően nyilatkozik a miskolci hősökről.

A török sajtó is beszámolt az eseményről

Lehoczki és Hope nem csupán az idén februári földrengésben nyújtott segítségért kapta a magas rangú állami kitüntetést. Recep Tayyip Erdoğan török elnök az eseményen hangsúlyozta, hogy az elmúlt 25 év munkáját ismerte el és azt az emberfeletti küzdelmet, amit az elmúlt több mint két évtizedben nyújtott a csapat. Az elnök az ünnepség ideje alatt többször is megsimogatta a hős kutyát, sőt még pacsit is kapott tőle, láthatóan szívébe zárta a bundás életmentőt.

Lehoczki László szinte hazajár Törökországba

“Huszonöt év munkája. És még nem fejezte be. Abban biztos vagyok, míg él,továbbra is az emberek megsegítésének fogja szentelni az életét. Magyarországon, és külföldön egyaránt. Ismerem őt. Ez élteti, ez hajtja. Hogy segíthessen önzetlenül. Sokszor mondom Neki: “Laci! Te túl jó vagy erre a világra. ” A válasza: “Én ilyen vagyok. Nem tudok, és nem is akarok más lenni. ” – mondta az ünnepségen a török elnök, ahol Lehoczki László ismét találkozott azokkal a tűzoltókkal, és mentési szakemberekkel, akikkel többek közt, az 1998-as adanai földrengésen dolgoztak együtt.

Hope is büszkén viseli a kitüntetést

Ahogyan azt már megszokhattuk, a Spider Mentőcsoport vezetőjének távollétében felesége, Bea kezeli a hivatalos Facebook-oldalt. Ezúttal is ő számolt be a friss információkról, többek között arról is, hogy szóba került a Mancs című könyv török nyelvre történő lefordítása. Mint írja, a török nagykövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb az ott élők is olvashassák a világhírű kutya történetét.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek