Lehoczki László folytatja Mancs történetét, érkezik a második rész

Megosztás

Tizenhat évvel Mancs halála után gazdája, Lehoczki László tavaly könyvet írt a miskolciak világhírű kutyájáról és hamarosan napvilágot lát a folytatás.

Volt egyszer egy Mancs – ezzel a címmel jelent meg tavaly év végén Lehoczki László könyve, amelyből megismerhettük a híres mentőkutya első 5 évét, közben pedig a kiképzésébe és a speciális mentési tevékenységbe is betekintést nyer az olvasó.

Először Mancs halála után egy évvel került szóba, hogy jó lenne megírni a történetét” – árulta el egy interjúban a Spider Mentőcsoport vezetője, de ezek után családja és kollégái is hiába unszolták évekig. A végső lökést az érzelmileg és fizikailag is megterhelő munkához a saját egészségétől kapta: az infarktusát követően döntötte el végleg, hogy az addig aprólékosan gyűjtögetett közös emlékekből és a tapasztalatokból könyvet ír.

Azért, hogy úgy mutathassa be Mancsot, amilyen a valóságban volt. Amilyennek csak ő ismerte.

Kaplan Mathira török kislány megmentőjével: Manccsal ( Fotó: MTI / Végh László)

Lehoczki László a napokban közzétett bejegyzésében osztotta meg az örömhírt: készül a könyv folytatása, a Volt egyszer egy Mancs második része. Egy kis előzetest is közzétett a készülő kötetből.

“A MALÉV légiutas-kísérői haladtak el mellettünk. Az egyik megtorpant, majd hangosan oda szólt:- szia Mancs. Megint mész menteni? A többi utaskísérő vissza fordult, és közrefogták a kutyát. Simogatták, fotókat készítettek vele, majd a várakozó utasok is csatlakoztak hozzájuk. A MALÉV képviselője, minden segítséget megadott, hogy Mancs a fedélzeten utazhasson velem, nyugodt körülmények között. “

Mancs egy igazi legenda, minden miskolci és minden állatbarát könyvespolcán ott a helye az ő különleges történetének.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek