Megállt a szíve a konditeremben, kitartó, de sikertelen újraélesztést követően halottnak nyilvánították, majd felébredt

Megosztás

Az orvosok sem értik a csodát, ami Texasban történt meg nemrég. Két órán át próbálták a szívrohamot kapott tizenéves fiút újraéleszteni, majd feladták és halottá nyilvánították. Aztán eltelt öt perc és magától felébredt a szerencsés áldozat, ráadásul minimális sérüléssel megúszta.

Nagyobbfajta csoda történt egy texasi konditeremben, ahol a 16 éves Sammy Berko szívrohamot kapott, majd miután két órán keresztül sikertelenül próbálták meg újraéleszteni és halottnak nyilvánították, hirtelen magához tért – írja a New York Post.

A fiú éppen a mászófal tetejére mászott fel, megrázta a csengőt, majd hirtelen elengedte magát, mozdulatlanul lógott a kötélen. Az edzőterem dolgozói szerint elsőre úgy tűnt, csak viccel, de miután nem reagált, lassan leeresztették. Ekkor jöttek rá, hogy nem poénról van szó, a fiatal szíve megállt a magasban. Azonnal nekiálltak az újraélesztésnek.

A terem dolgozói, a kiérkező mentősök és orvosok felváltva két órán keresztül végeztek szívmasszázst, de végül feladták, és az orvosok halottnak nyilvánították a fiút.

Sammy édesanyja a Fox 26-nak azt mondta, amikor befejezték az újraélesztést, odatérdelt a fia mellé (az a cikkből nem derül ki, hogy eleve ott voltak-e a szülők, vagy később értek oda), és beszélni kezdett hozzá. Nem sokkal később pedig a fiú megmozdult és felébredt.

Az orvosok szerint csoda történt, soha nem láttak még olyat, hogy valaki a halottá nyilvánítása után öt perccel magától visszatért volna. Ráadásul ahhoz képest, hogy két órát töltött oxigénhiányos állapotban, Sammy minimális agykárosodással úszta meg a halált: a roham utáni pár hétben rövid távú emlékezetkiesései voltak, nem emlékszik például a szívroham napjára, csak az előző estére. (via Telex)

(A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek