Mutatjuk, hol kaphatók az Avasi kilátó híres sziluettjével ellátott termékek

Megosztás

Jelenleg is zajlik az Avasi kilátó újjáépítése a Kilátó ReStart program keretében, melyről korábban mi is cikkeztünk. A kilátó mára Miskolc ikonikus épületének, már-már a város fő jelképévé vált, melyet dísztárgyakon, képeslapokon, könyvekben is megörökítettek, manapság pedig ruhákra és sapkákra varrják a torony különböző ábrázolásait, mely ma már majdhogynem márkajelzés jelleget tölt be. Ennek apropóján körülnéztünk az interneten, hogy milyen ruházati cikkek, kiegészítők és emléktárgyak kaphatók a híres sziluettel.

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesületnél igencsak bő a választék az Avasi kilátós termékekből; lehet kapni ujjatlan trikót, rövidujjú pólót, pulóvert, nyakkendőt, baseball-sapkát, téli sapkát, de még maszkot is. A ruházati cikkek mellett különböző emléktárgyakat is árulnak, például szatyrot, táskát, hűtőmágnest, illetve üvegpoharat, emellett olyan könyvek és társasjátékok is elérhetőek, melyekben feltűnik Miskolc “Eiffel-tornyának” sziluettje. A Keleti Blokk ruhaipari manufaktúránál a fentebb felsorolt ruhadarabok és kiegésztők mellett műanyag makett is kapható kétféle színben és három méretben.

A kilátó egy rendkívül újszerű ábrázolása egy szatyron (Észak-Keleti Átjáró Egyesület)

A különböző hirdetőportáloknál is körülnéztünk, és igazi kincsekre bukkantunk. A Jófogáson egy üvegbe gravírozott ábrázolást találtunk a kilátóról, mely kitűnő dísze lehet vitrinünknek. A Galeria Savaria nevű régiségkereskedő oldalon több remekművet is találtunk az ikonikus épületről: műanyagból és rézből készült maketteket, retro fotókat, képeslapokat, illetve egy igazi műalkotást: egy 20×24 cm-es alapon álló asztali naptárat, mely a napok számolását mechanikusan tekerhető fogaskerekekkel teszi lehetővé, mellette pedig a kilátó üvegből készült makettje áll díszítésképpen.

Asztali naptár – Rózsa Ferenc alkotása (Galeria Savaria)

A kilátó területének lezárása előtt néhány nappal Reiman Zoltán író-bloggerrel jártuk be az ikonikus épületet. Az erről készült videót alább megtekinthetik:

Borsod24 Barangolások: az Avasi kilátó

A hatvan éves miskolci Avasi kilátó rövidesen újjászületik, és több fejlesztés is zajlik majd a környékén. Az ideiglenes bezárás előtt Reiman Zoltán író-bloggerrel jártuk be az ikonikus épületet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek