Ön szerint is koszosak a miskolci buszok?

Megosztás

Graffiti, sár, por, szemét – a nagyobb városban élők és ott tömegközlekedést használók sajnos gyakran találkozhatnak ilyesmivel a buszokon, villamosokon.

Sokan a hajléktalanokat hibáztatják, mások szerint az első látásra kulturált megjelenésű emberek viselkednek a legbotrányosabban a buszokon és könnyedén eldobják a szemetet. Mások szerint a fiatalok ártanak a legtöbbet a tömegközlekedésnek, hiszen mindig lapul a zsebükben egy filctoll, amivel – művészinek egyáltalán nem mondható – rajzokat pingálnak az ülések háttámlájára.

A tisztaságra panaszkodó helyiek leginkább arra hivatkoznak, hogy a jegyek és bérletek borsos ára mellett igazán nem nagy elvárás, hogy kulturált körülmények várják az utasokat.

A fenti képet egy utas készítette egy Miskolcon közlekedő helyi járatos buszon és hozzáfűzte kissé ironikusan, hogy “nem kell ide covid, ebola, H5N1, RSV, netán marburg-vírus, elég csak felszállni a miskolci buszokra….”.

A közelmúltban a Harvard Egyetem kutatói arra keresték a választ, hogy fertőzések szempontjából mennyire veszélyes megfogni a tömegközlekedési eszközökön található kapaszkodókat. Kutatásuk végeztével megállapították, hogy a kapaszkodókon bár valóban van piszok, de a megtalált baktériumok csak olyanok, amik egy egészséges ember bőrén alapból megtalálhatók. Így ezek csak szélsőséges esetekben okozhatnak valamilyen megbetegedést.

Ön is hasonló állapotokat tapasztal a miskolci tömegközlekedési eszközökön? Akár piszkos, akár tiszta, készítsen egy fotót és küldje el nekünk.

Kérdéseinkkel megkerestük az MVK Zrt.-t is, amint válaszolnak frissítjük a cikkünket.

Kopás, vagy kosz?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek