Hétvégén rendezik a tavasz első Kvaterkáját az Avason

Megosztás

A szombati napra remek programot szerveznek a Mélyvölgyben, bár az időjárás a jelenlegi előrejelzések szerint meglehetősen kiszámíthatatlan lesz.

Főszerepben ezúttal a családi kikapcsolódás és Abaújszántó áll az Arnóti és a Zsolcai soron.

Noha az időjárás igazi szeszélyes áprilisi, de már nem lehet megfagyni, itt az ideje a szabadtéri játékoknak, a családi kikapcsolódásnak. Ezért az Avasi Kvaterka szervezői úgy állították össze a programokat, hogy azokon az egész család szórakozhasson. A kicsiket a Creppy Palacsintaházban gyerekprogramok és meglepetés palacsinta csábítja, a nagyokat pedig a Ház Bora – írja a Minap.

Az apróságokkal érkező vendégek mulatságának szokás szerint, a Gonda Pince lesz a fő helyszíne. Annak érdekében, hogy időben fel lehessen lőni azt a bizonyos pizsamát, a résztvevők már 15 órától belevethetik magukat a kitűzőkészítés rejtelmeibe, a homokozó kalandjaiba és az utcai krétarajzverseny izgalmaiba. Az örökmozgók pedig megpróbálhatják levezetni mérhetetlen energiáikat a hordólovaglással, az abroncsdobálással, illetve a hordósakkal és malommal (csak hogy fejben is kellemesen elfáradjanak a nap végére).

Természetesen a felnőttek szórakozásáról is gondoskodnak majd a szervezők: óránként pincelátogatásra lesz majd lehetőség, ahol verjus-t, mustot, murcit, pet-natot, nyers pezsgőt és bort kóstolhatunk, de elsajátítható a lopó használatának gyakorlata is. A Miskolci Gasztrohős pedig bevezeti az érdeklődőket a speciality kávék és kávékülönlegességek világába.

Nyitva áll majd a Gallay Kézműves Pince, a Czabala Családi Pince, a Richter Pincénél a Bűdi Borház, és a Kvaterka Sátornál Miskolc város borai mellett hatalmas borválasztékból lehet majd szemezgetni. A harapnivalók tekintetében kencés válassz-szendvicsekkel (kolbászkrém, padlizsánkrém, körözött, lazackrém, tepertőkrém, zsíros kenyér) készülnek a szervezők, ám a Gonda Pincénél marhapörkölt rotyog majd a bográcsban, túrós sztrapacskával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek