Átadták az első, földbe süllyesztett hulladéktárolókat Miskolcon

Megosztás

Az Avas városrész öt területén is létrehoztak ilyen speciális, süllyesztett szigeteket. Ráadásul szelektíven is gyűjthetjük ezekbe a hulladékot.

Az Avas öt helyszínén alakítottak ki földbe süllyesztett hulladéktárolókat az elmúlt időszakban. A Klapka György utcán, a Középszer utcán, a Szilvás utcán, a Nyíri Dániel utcán, illetve a Felsőrúzsin körúton található létesítményeket csütörtökön adták át hivatalosan a város közösségének.

Az avatóünnepségen először Veres Pál, Miskolc polgármestere szólt, aki örömét fejezte ki, hogy a zöld, környezetbarát fejlesztéssel kapcsolatban egy politikától teljesen független összefogás valósult ki meg a városban.

– Ez a fejlesztés az Avas városrész érdekében történt, a beruházás valóban huszonegyedik századi, és az egész közösség hasznára lesz. Miskolc önkormányzata egyébként is törekszik arra, hogy a lehetőségeihez mérten csökkentse a működésből fakadó környezeti terhelést, emellett felhívjuk a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra. Sokszor halljuk azt, hogy utolsó órában vagyunk, hogy megőrizzük a Földet a következő generációnak. Én bízom benne, hogy ezzel a beruházással talán ehhez is hozzájárulhatunk – hangsúlyozta.

Veres Pál köszönetet mondott Csöbör Katalinnak (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselőjének, a projekt ötletgazdájának is azért, hogy lobbizott a forrásért, amiből ez megvalósulhatott. (via Minap)

(A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek