Még a húsvéti ételek elkészítését is hadműveletként kezeli Orbán

Megosztás

“Kolbászhadműveletről” posztolt nagyszombaton a miniszterelnök, akinek a bejegyzése szerint már csak a sonkafőzés maradt hátra az ünnepi teendők közül.

Orbán Viktor a spájzban a plafonról lógó szalonnát vág le, de később, a háttérben fellógatott kolbászok is erre a sorsra jutnak – erre utal a kormányfő Facebopokjára feltöltött képre gondosan felírt “kolbászhadművelet” szó.

A képhez annyit fűzött még hozzá Orbán, hogy “már csak a sonkafőzés van hátra” – ha követjük a trendet, nem kizárt, hogy az is külön elnevezést kap, és Orbán annál kiadja a “sonkahadművelet” jelszót.

Nem ez az első alkalom az utóbbi hetekben, hogy a miniszterelnök nem tud elszakadni a katonai kifejezésektől a leghétköznapibb dolgok kapcsán sem: nemrég például a labdarúgó-válogatott első Európa-bajnoki selejtezője alkalmával írt “európai hadjáratról”.

A kormányfő egyébként kalácsot is szerzett húsvétra, de nem maga sütötte, hanem készen vette – egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, kétszázmilliós támogatással megsegített felcsúti pékségből, ahová az unokáival ment el vásárolni.

via hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek