Orbán és az európai hadjárat

Megosztás

A magyar labdarúgó-válogatott tegnap este a Puskás Arénában magabiztos 3-0-ás győzelemmel hozta le a Bulgária elleni EB-selejtezőt. A mérkőzésről – ahogy az napjainkban már megszokott – természetesen Orbán Viktor is posztolt Facebook-oldalán, ahol alámerültünk a kommentszekcióba.

A miniszterelnök a meccs előtti posztjában “teljes menetfelszerelésben”, nyakában nemzeti színű sállal pózol, melyben a “Fel, Berlinre!” csatakiáltással mintegy “kihirdeti” az európai hadjárat kezdetét a 2024-ben megrendezendő Európa-bajnokság döntőjének helyszínére utalva.

A bejegyzésre a szokásos hízelgő és hálálkodó reakciók (“köszönjük, miniszterelnök úr!”, “nagyon jól áll a sál, miniszterelnök úr”) mellett nagyobb számban érkeztek becsmérlő, szarkasztikus kommentek. Ezekből mazsoláztunk ki néhányat:

“Európai hadjárat. Mondja Európa egyetlen önjelölt békegalambja.”

“A kis felcsúti utcai harcos, az egyetlen ember aki mindig mindenkivel harcol a magyarok kárára…

“Miközben a szomszédunkban háború dúl, azért sikerült egyet “európai hadjáratoznia” békepárti miniszterelnökünknek.”

“Sajna a skizoid állapot folytatódik… Hadjárat 🤦🏻‍♀️ teljesen elszakadt a valóságtól, viszont golyóálló”

“Éljen Sálasi!”

A meccs után természetesen nem maradhatott el a Facebook-on sem a miniszterelnök gratulációja: a mindenféle profizmustól mentes bejegyzésben kék háttér előtt fehér felirat hirdeti: “Bravó!”. Az itteni kommentszekcióban is akadnak gyöngyszemek:

“BRAVÓ! Most már csak azt a 30%-os inflációt és a korrupciót kellene legyőzni! 😉

“Bravó, megérdemelt volt minden fillér ami a focira ment. Mégtöbb pénzt a focistáknak! Ők meghálálják a bizalmat, nem úgy mint a sorosbérenc tanárok meg brüsszelista egészségügy 🙂

“Úgy gondolom, egy olyan lecsúszott, elszigetelt ország miniszterelnökének, mint a miénk nem focimeccsekre kellene utazgatnia, hanem rendbetennie, amit 13 év alatt tönkretett! Munkára közszolga!”

“Az infláció a legmagasabb az EU.-ban BRAVÓ. A családi pótlék a legkevesebb az EU-ban BRAVÓ. A minimális nyugdíj (28.500.- Ft/hó) a legalacsonyabb az EU-ban BRAVÓ. Az ÁFA világelső módon a legmagasabb 27 % BRAVÓ. A korrupció a ruszkik után nálunk a legnagyobb Európában, BRAVÓ. Egyébként a csapat jól teljesített – BRAVÓ.”

“Minek is örülünk?? 😪😔

Kiemelt kép: Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek