Átadták az Y-hidat

Megosztás

A turbókörforgalmat és a Vörösmarty utcát már vasárnap birtokba vehették a közlekedők, hétfőn délután pedig hosszú hónapok munkája után átadták az Y-hidat is.

Lezárult Miskolc egyik legösszetettebb infrastrukturális fejlesztése, hétfőn délelőtt ünnepélyes keretek között átadták az új Y-hidat. A projekt részeként megépült turbókörforgalmat és a négysávossá bővített Vörösmarty utcát már vasárnap át(vissza)adták a forgalomnak, az Y-hidat viszont csak az átadó után, hétfő délután vehették ismét birtokba az autósok.

A projekt több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően valósult meg – ezt Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője mondta el. „Ez a híd most kárpótol minden miskolcit azért a sok kellemetlenségért, amivel az építkezés járt, hiszen most a korábbiakhoz képest sokkal jobb lesz a belvárossal való összeköttetése Szirmának és Martinkertvárosnak” – jelentette ki Csöbör Katalin, aki hozzátette, a jövőben megújul a teljes Kisfaludy utca és kerékpáros útvonal is készül a városrészben, ő maga pedig a jövőben is megtesz majd mindent azért, hogy Miskolc tovább fejlődhessen.

Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere példaértékűnek nevezete a most lezárult beruházást.

„A közlekedés valóban könnyebbé válik, de nézni kell azt is, hogy ez egy komplex közlekedésfejlesztési csomag része, hiszen a tervezés alatt álló további ütemeknek köszönhetően a további ütemekben elkészülhet majd a hármas főút kivezetőjének egy új, a Zsolcai kaput elkerülő szakasza.”

“Ehhez kapcsolódóan természetesen a város teljes közlekedési rendszerét is újra kell gondoljuk, hiszen az látható, hogy miközben a közlekedés hihetetlen fejlődésen ment át az elmúlt években, ezt a város úthálózata nem, vagy csak alig követte le” – mondta városvezető. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek