Így érkezett meg Tiszaújvárosba az új üzem 80 méteres tornya – képek

Megosztás

A hatalmas építmény darabokban érkezett a borsodi iparvárosba, a földön hegesztik majd össze a darabokat és úgy állítják fel. A MOL közzé tette, hogyan zajlott a szállítás megyénkben.

Ilyet azért nem minden nap lát az ember.

Hatalmas szállítójárműveken érkezett meg Tiszaújvárosba a Mol Petrolkémia épülő propilén üzemének egyik óriásberendezése az építkezésre – közölte pénteken az olajtársaság.

A beruházás 65 milliárd forintjába kerül a cégnek és a várakozások szerint évente 100 ezer tonna propilént fognak előállítani. Ezzel az a céljuk, hogy legalább jelentős mértékben fedezzék a Mol vegyipari alapanyagigényét, egyúttal növeljék a cég önellátó képességét.

Az üzem első főberendezése három darabban érkezett meg Tiszaújvárosba, mindhárom egyenként csaknem negyven méter hosszú, öt méter magas és négy méter széles szerelvényen. A súlyuk is ehhez mérten volt hatalmas: az első 201, a második 123, a harmadik pedig 96 tonna volt. Az elemeket a földön fektetve fogják összehegeszteni, néhány hét múlva pedig fel fogják állítani a közel nyolcvanméteres tornyot. (MOL Petrolkémia, Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek