Ennyire nem szeretnek minket? A határon túlra ingázó magyarok autóit sokadszorra rongálják meg

Megosztás

Nem lehet kellemes érzés, ha valaki a határon túlra ingázik a munkahelye miatt és ott így adják tudtukra, hogy nem látják őt szívesen. Csak a magyar rendszámú autókkal művelik ezt az osztrák határ közelében, a rendőrség csak széttárja a karját.

Az osztrák határon lévő schattendorfi (Somfalva) parkolókban hagyott autóikat márkajelzéseiktől, dísztárcsáiktól vagy éppen rendszámaiktól megfosztva találják a magyar autósok – írja helyszíni riportjában az Új Szó Nálunk.

A portál az előzményeket bemutatva emlékeztet arra, hogy a schattendorfi képviselő-testület döntése értelmében lezárták a magyarországi Ágfalva és a Schattendorf közötti kishatárátkelőt, ahol néhány éve uniós támogatásból építették ki az aszfaltos utat. Most egy aszfaltszelvénnyi széles, mély lyuk tátong az úton, amin lehetetlen autóval átmenni. Ez leginkább az ágfalvai ingázóknak jelent gondot, aláírásokat is gyűjtöttek, majd petíciójukat elküldték az uniós ombudsmannak.

A riport egyik megszólalója a temető parkolójában hagyta az Opeljét – nála a kocsi elején lévő rácsot szerelték le; egy másik sértettnél két autója márkajelét tépték le, a harmadiknál az egyik rendszámtáblát vitték el.

Nem szórakozni megyünk át, hanem dolgozni, miért csinálják ezt velünk? – kérdezik a magyarok.

Mivel minden nyilatkozó tud még más károsultakról is, így nyilvánvaló, hogy nem egyedi és nem véletlen a rongálás. Többen a hatóságoknál is jelezték a rongálást, de az osztrákok azt mondták: sajnálják, nem tudnak segíteni. (via Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek