Megint kordont bontott a Momentum, Hadházy ellen eljárás indult

Megosztás

Ezúttal már össze is láncolták a képviselők az elbontott kordonokat a Karmelitánál, hogy ne tudják olyan gyorsan visszaállítani őket.

Mindössze 15 perc alatt lebontották a momentumosok a Karmelita kolostor előtti kordont – tudósított a helyszínről a HVG. Ezúttal ponyvát és láncokat is vittek magukkal, a kordondarabokat összeláncolták, leponyvázták, a politikusok pedig ráültek.

Ezzel elmondásuk szerint az a céljuk, hogy ne tudják olyan gyorsan újraépíteni ezeket, mint legutóbbi kordonbontásuk után, március 14-én.

A Momentum az erről készült Facebook-posztjában arról írt: “Olyan dolog történt, amit már régen tapasztalhattak a kormánypárti politikusok: az újságírók kérdezhettek tőlük a Karmelita előtt. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.”

A momentumosokkal tartott ezúttal is Hadházy Ákos független képviselő. A 444.hu tudósítása szerint a rendőrök igazoltatták Hadházyt, majd eljárást indítottak ellene. A politikus jelezte: a múltkorihoz hasonlóan ezúttal is lemond a mentelmi jogáról.

via hvg.hu, 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek