Elítéli Orbánt a 100 évesen is praktizáló háziorvos, „mert teljesen hiányzik belőle az emberség”

Megosztás

Körmendi István szerint hiányzik a miniszterelnökből a mások iránti együttérzés.

„A háziorvosnak ugyanaz a feladata ma, mint száz évvel ezelőtt, édesapám idejében” – vallja Körmendi István, aki a HVG-nek adott interjúban „mániákus prevenció szemléletű” orvosként jellemezte magát, aki nem csak a testet vizsgálja, hanem igyekszik törődni a betegei jövőjével is. „A páciens gondját tetőtől talpig a hátunkon, a lelkünkön viseljük” – fogalmazott.

Beszélt ugyanakkor arról is, hogy a pácienseitől elég sok adalékot gyűjtött arról, hogyan tesz tönkre ez a rendszer embereket lelkileg, egzisztenciálisan is, kés, fegyver nélkül is.

„Ha másért nem, azért ítélem el a miniszterelnököt személy szerint, mert teljesen hiányzik belőle a mások iránti együttérzés, emberség” – mondta arra a kérdésre, hogy miért utasította el kétszer is az az Orbán-kormány tiszti keresztjét.

A beszélgetésből kiderül még, hogy hogyan élte meg a második világháborút, a csillagos házba költözést, a gettósítást és a munkaszolgálatot, és az is, hogy az 1989-es nyugdíjazása után két évvel miért állt ismét munkába.

A teljes interjú a hvg360-on olvasható.

Fotó: Semmelweis Alumni/Youtube

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek